RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Kronprinsen på FN-kurs

Sist oppdatert:
- De store forskjellene mellom fattige og rike mennesker i verden er et av de viktigste spørsmålene i vår tid, sier kronprins Haakon på FN-kurs i New York.

Kronprins Haakon er i New York for å bli drillet i jobben som goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram, UNDP.

Der skal han være en uke for å få en innføring i arbeidet til FNs utviklingsprogram, UNDP.

Kongelig FN-representant

Mandag ble han tatt imot utenfor FN-bygningen av en hutrende UNDP-leder Mark Malloch Brown, som konstaterte at den nyutnevnte goodwillambassadøren hadde tatt med seg Oslo-været, melder NTB.

Det har lenge vært UNDP-lederens drøm å få kronprinsen med på laget, og nå håper han at den nye goodwillambassadøren skal skape blest om FNs utviklingsarbeid både i Norge og i resten av verden.

Norge må gi mer

Norge er en av de største bidragsyterne til UNDP, men selv Norge må yte mer hvis vi skal nå våre mål, mente Malloch Brown.

Da han ble tildelt vervet i Oslo i forrige måned, uttalte kronprins Haakon at han vil ta utgangspunkt i FNs tusenårsmål i sitt arbeid som goodwillambassadør. Bekjempe ekstrem fattigdom og sult, sikre grunnutdanning til alle barn og utjevne kjønnsforskjellene i utdanning, er blant de åtte tusenårsmålene som FNs medlemsland ble enige om ved inngangen til millenniet. Alle FNs medlemsland har lovet å møte målene innen 2015.

-Dette er noe det trengs oppmerksomhet rundt, og det er også viktig for Norges utviklingspolitikk, sa kronprinsen til norsk presse mandag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere