RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronprinsen til kroppskonferanse

Sist oppdatert:
Kronprins Haakon skal være til stede under konferansen «Kroppspress og spiseforstyrrelser blant gutter og menn» i neste uke.

(SIDE2): Konferansen sto i fare for å kunne bli avlyst tidligere i høst, fordi deltakertallet var lavt, slik Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) tidligere har skrevet om.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

– Understreker viktigheten
Nå nærmer antall påmeldinger seg 100, og konferansen er dermed reddet.

– Det er gledelig at det er kommet såpass mange påmeldinger den siste måneden og at påmeldingene er kommet fra fagmiljøer over hele landet. Det synes vi understreker viktigheten av å arrangere en slik konferanse nå, ifølge Ingjerd Skreien, daglig leder i Rådgivning om spiseforstyrrelser, som står bak konferansen.

Det er også klart at Kronpris Haakon skal være til stede under deler av konferansen mandag 10. november.

– Kronprinsen er invitert og har takket ja. Vi synes det er veldig hyggelig og verdifullt at han kommer, sier Skreien til ANB.

Anerkjente foredragsholdere
En rekke anerkjente norske og internasjonale eksperter og foredragsholdere kommer til konferansen. Blant dem er professor Jorunn Sundgot-Borgen og spesialist i helsefremmende arbeid Runi Børresen. Kultur- og kirkeminister Trond Giske skal dessuten tale under åpningen av den to dager lange konferansen.

Bakgrunnen for konferansen er at fagmiljøene har opplevd en økning i antall henvendelser om spiseforstyrrelser fra gutter, menn og pårørende de siste årene.

Det er første gang i nordisk sammenheng at det arrangeres en konferanse om kropp og spiseforstyrrelser hos gutter og menn.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere