RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronprinsen tildelt høyeste orden

Sist oppdatert:
Kong Haakon fikk medaljen i 1938, Kong Olav i 1970. I går var det kronprinsens tur.

(iBergen.no) : Det bergenske buekorpset Nygaards Bataljon er 150 år i år, og sjef Preben Albrechtsen hadde i går bedt om audiens på slottet i Oslo for å overrekke bataljonens høyeste utmerkelse til kronprins Haakon, på dagen 69 år etter at hans bestefar ble dekorert. I den 40 minutter lange seansen viste kronprinsen seg som svært interessert i buekorpskulturen, og pratet mye om tiden han bodde i Bergen mens han gikk på Sjøkrigsskolen, skriver Bergensavisen.

– Han virket så interessert at en skulle tro han var buekorpsgutt selv. Vi skulle få audiens i en halv time, men tross tett program gikk det nesten ti minutter over tiden. Da han fikk høre om selvstyreprinsippet, ble han veldig interessert. Han mente det ga ansvarsfølelse og modenhet når voksne ikke er involvert i driften, sier Albrecthsen til BA.

Buekorpssjefen fikk selv æren av å feste medaljen på brystet til kronprinsen. Andre kjente mennesker som er tildelt den høye ordenen, er tidligere politimester Oscar Hordnes, skuespiller Lasse Lindtner og biskop Sigurd Oseberg. Til vanlig kan man først få ordenen tidligst etter seks år i Nygaards Bataljon.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere