RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronprinsen vil ha medieavtale

Sist oppdatert:
Kronprins Haakon skal møte Norsk Presseforbund for å diskutere grensene for de kongeliges privatliv.

- Barn har et særskilt krav på beskyttelse. Vi er veldig glad for at norske journalister har en etisk innfallsvinkel til arbeidet sitt, og at barn er tatt med i Vær Varsom-plakaten som et eget punkt. Det er helt riktig, sier kronprins Haakon til fagbladet Journalisten.

Nå vil kronprinsen ha en avtale med mediene.

Vil beskytte Ingrid Alexandra
Et møte med Norsk Presseforbund er allerede avtalt. Hensikten med møtet er ifølge kronprinsen å bidra til å rette et spesielt fokus på medienes håndtering av barn. Ingrid Alexandras fødsel er en god anledning til å starte en dialog med mediene om dette, mener han.

- Vi ønsker å ta med folk på de store begivenhetene som er i kongefamilien, og synes at det er fint å dele dem. Derfor blir det private i våre liv litt innskrenket, noe som gjør det særlig viktig at vi får lov til å beholde det, sier kronprinsen.

Fornøyd med mediene
I intervjuet sier kronprinsen at han er veldig fornøyd med medienes dekning av kongehuset.

Han benytter likevel anledningen til å be mediene unngå å fotografere inne på de kongeliges private grunn, ikke minst fra fly eller helikopter. Han ønsker også at kronprinsfamilien kan gå turer eller oppsøke utstillinger på eget initiativ uten å bli fulgt av kameralinsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere