RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronprinsen vitne til ulykke

(Jørgen Berge/ TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kronprins Haakon var tilskuer da det gikk galt i den ene stridsvognen under en øvelse torsdag.

Kronprinsen er for tiden på besøk i Indre Troms sammen med den russiske armégeneralen Valentin Sergejevitsj Bobrytsjev for å inspisere hærens styrker i området.

Da han torsdag formiddag var tilskuer til en skarp skyteøvelse på Setermoen skytefelt gikk det galt i den ene leopardstridsvognen.

- En stridsvognlader på 20 år fikk under utførelse av sin jobb klemt av seg ytterste ledd på en finger, forteller sjef for Panserbataljonen Brigade Nord, oberstløytnant Einar Storli, til TV 2 Nettavisen.

Kronprinsen informert
Kronprinsen stod om lag en kilometer unna stedet der ulykken skjedde. Han ble senere informert om ulykken.

Den 20 år gamle dragonen (menig) fikk legehjelp innen to minutter etter ulykken. Både han og fingertuppen ble fraktet til universitetssykehuset i Nord-Norge med et militært helikopter like etterpå. Håpet er å få fingeren sydd på.

Tilstanden skal ifølge Storli være stabil og de pårørende skal være varslet.

Sjelden ulykke
Forsvaret har rutinemessig satt ned en kommisjon for å få klarhet i hva som var årsak til ulykken. Akkurat hva som skjedde, er fremdeles uklart. Ifølge Storli skjer det svært sjelden ulykker under slike øvelser.

Etter ulykken var det en kort pause før skyteøvelsen fortsatte etter planen i ti minutter. Det var først etter øvelsen at kronprinsen ble varslet om det som hadde skjedd.

På en pressekonferanse senere på dagen bekreftet Kronprins Håkon at han var informert om ulykken og sa han håpet det ville gå bra med den skadde soldaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere