RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronprinsfamilien hilste på barnetoget utenfor Skaugum


Kronprinsfamilien hilser barnetoget på Skaugum 17. mai. Fra venstre: prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kronprinsfamilien hilser barnetoget på Skaugum 17. mai. Fra venstre: prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Tradisjonen tro hilste kronprinsfamilien på barnetoget utenfor sin privatbolig på Skaugum 17. mai.

Gråværet både i hovedstaden og Asker i morgentimene torsdag så ikke ut til å legge noen demper på feiringen. Rett før kronprinsparet gikk ut på den røde løperen, begynte sola så smått å titte fram mellom skyene.

Hele kronprinsfamilien var iført bunader da de vinket ivrig til det passerende barnetoget fra skolene i Asker. Tradisjonen startet med kronprins Olav for over 70 år siden.

Med var også de to hundene Muffins Kråkebolle og Milly Kakao, som for anledningen var dandert med 17. mai-sløyfer. Senere torsdag reiser kronprinsfamilien til hovedstaden, der hele kongefamilien samles for å vinke fra Slottsbalkongen.

Det er også i år høyere sikkerhetstiltak på 17. mai både i Oslo og flere andre byer. I Oslo er nesten hele sentrum stengt av, og det er mye politifolk å se i gatene. Men alt så ut til å gå rolig for seg på morgenen, og de mange politifolkene var med å skape god stemning ved å vifte med flagg, prate med publikum og ta en high five med feststemte barn.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere