Kronprinsparet ga penger til barnesoldater

Foto: Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen

Kronprinsparet tilbrakte onsdag store deler av sin tredje bryllupsdag med å høre på innlegg om fattigdom, sult og internasjonale konflikter.

De to kongelige deltok på et seminar om fattigdom og konflikter på Universitetet i Oslo, hvor det ble delt ut midler fra Kronprinsparets Humanitære Fond. Kirkens Nødhjelp fikk 200.000 kroner til et prosjekt for rehabilitering av barnesoldater i Kongo. Norsk Luthersk Misjonssamband fikk 240.000 kroner til et prosjekt for behandling av kvinner med fødselsskader ved et sykehus i Etiopia.

– Kronprinsessen og jeg er glade for å kunne feire bryllupsdagen på en så meningsfylt måte. Hvis vi bare kan hjelpe ett mennesker til et bedre liv, selv om det kanskje er i en kort periode, så har dette en verdi i seg selv. Ved å hjelpe, øker vi også vår egen livskvalitet, sa kronprins Haakon før prisutdelingen.

– Dette er meget gledelig, sa generalsekretær Atle Sommerfeldt i Kirkens Nødhjelp om prispengene organisasjonen får for å hjelpe barnesoldater i Kongo.

– For de av barna som har familie, vil vi forsøke å jobbe for forsoning med familie og samfunn. Ved å tilegne seg et yrke som det er bruk for, vil disse tidligere barnesoldatene på sikt føle at de igjen er ønsket og kan bidra i samfunnet, sa Sommerfeldt.

Prispengene ble overrakt av styreleder i Kronprinsparets Humanitære fond, Ann-Kristin Olsen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.