RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronvitne borte vekk

Sist oppdatert:
Mannen som politiet mener var mellommann mellom den angivelige leiemorderen og oppdragsgiverne på Flisa, er borte.

Fire personer er tiltalt i den spesielle saken som mandag begynte i Solør tingrett på Flisa. En 48 år gammel mann fra Kroatia hevder at han ble leid inn av tre personer fra Flisa for å ta livet av en politimann og en revisor.

Alle de fire nektet straffskyld da straffesaken begynte mandag.

Kroaten sier han er uskyldig fordi han angivelig ikke hadde tenkt å gjennomføre drapene. Dette til tross for at politiet beslagla hagle, sprengstoff og en tidsutløser da mannen ble pågrepet i Danmark i november.

Se mer om saken på TV 2 Nyhetene i kveld.

Siktet for voldtekt
De tre angivelige oppdragsgiverne mener at hele historien er oppspinn fra en kroat som frykter utlevering til Kroatia. Der er mannen siktet for voldtekt av en 12 år gammel jente på 90-tallet.

Mannen skal ha ønsket garanti for ikke å bli utlevert til Kroatsia for å komme med informasjon til politiet. Det sier forsvarer Fridtjof Feydt til TV 2s repporter på Flisa.

Kronvitne borte
I retten mandag kom det fram at en navngitt mann skal ha vært mellommann mellom oppdragsgiverne og kroaten. Denne mannen er ikke selv siktet i straffesaken, og aktoratet tviler på at de klarer å få ham i vitneboksen. Årsaken er at han ikke skal være i Norge.

Forsvarer Feydt mener at mannen selv burde ha vært tiltalt i saken på grunn av sin angivelige rolle som mellommann.

Kroaten hevder at prisen på 250.000 kroner ble avtalt gjennom mellommannen, men at han hadde bestemt seg for ikke å gjennomføre drapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere