RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronvitne i Mikel-saken

Torsdag vitner mannen påtalemyndigheten mener var med på å forfalske proffkontrakten til Mikel.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Torsdag ettermiddag inntar sportslig administrator Stein Hoff i FC Lyn vitneboksen i Oslo tingrett.

Hans forklaring kan få avgjørende betydning for straffesaken mot Morgan Andersen. Denne mannen var med på å lage kontraktene som påtalemyndigheten mener er falske. Mye av troverdigheten til Morgan Andersen står og faller på hva Stein Hoff forklarer i retten torsdag.

- Påtalemyndigheten har selvfølgelig vurdert Stein Hoffs rolle. Man kan si at han er delaktig ved å ha hente septemberkontrakten, og legge på ny forside. Vi har kommet til den konklusjon at det ikke er grunnlag å føre selvstendig sak mot ham, sa statsadvokat Svein Holden i retten mandag.

Påtalemyndigheten mener at Hoff handlet etter ordre fra Andersen, og at det var Andersen som derfor må ta eneansvaret for forfalskningen.

Truet Andersen på livet

Torsdag vil også talentspeideren Jack Karadas vitne i Oslo tingrett. Jack Karadas jobbet tidligere for fotballagent Rune Hauge, og hadde ansvaret for John Obi Mikel i Norge. Da det våren 2005 ble klart at Lyn mente å ha lovlig kontrakt med Mikel, skal Karadas ha truet Morgan Andersen på livet.

Under et møte med Andersen skal Karadas ha sagt at hvis Andersen fortsatte å stå på dette, så måtte han «sove med en pistol under hodeputa resten av livet».

Rune Hauge selv lo av trusselen i retten onsdag og sa at Karadas nok ikke hadde ment det så bokstavelig.

Sentrale i to kontrakter
Stein Hoff er sentral i forbindelse med begge versjonene av proffkontrakten til Mikel som Morgan Andersen har forklart seg om.

Den første proffkontrakten leverte Stein Hoff til Norges Fotballforbund 22. april 2005 – på 18-årsdagen til Mikel. Påtalemyndigheten mener at denne proffkontrakten består av en amatørkontrakt som Mikel og Lyn undertegnet i september 2004, samt en falsk kontraktsforside som Andersen sendte til Hoff per e-post 8. april.

Les egen sak her: - Slik forfalsket han kontrakten

Andersen mener at han ikke endret datoen på denne kontraktsforsiden. I så fall må Stein Hoff ha gjort det. Dette vil Hoff kunne fortelle om torsdag. Hoff vil også kunne gi detaljer rundt hvordan denne kontrakten egentlig kom i stand.

Den andre kontrakten
Kontrakt nummer 2 kom til NFF 31. mai 2005. Spesialrådgiver Thor Egil Grønnerud i NFF fortalte i retten onsdag hvordan den første kontrakten var «et makkverk» og at han krevde en ny ordentlig kontrakt.

Morgan Andersen har forklart at Stein Hoff den 22. april ga en ordentlig kontrakt til John Obi Mikel, men at Mikel ikke ønsket å undertegne den der og da. Mikel kom likevel til Andersen med en kontrakt to dager senere, like før fotballkampen mellom Lyn og Start 24. april 2005.

Andersen har forklart at han la denne kontrakten på Hoffs kontor samme kveld, men at han ikke fant den igjen før i slutten av mai.

Med andre ord: Stein Hoff er en sentral person i Morgan Andersens forklaringer.

Gode skussmål
Hoff selv fikk de beste skussmål av Stein Pedersen i NFF onsdag.

- Jeg vil beskrive ham som en forsiktig person. En som heller ringer oss 10 ganger i stedet for ingen for å være helt sikker på at han har fått med seg det som er riktig.

Ingen ting tilsier at han ikke forholder seg til regelverket. Han har vært opptatt av følge reglene, sa Pettersen i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere