RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronvitne kan felle drapsmann

Sist oppdatert:
Politiet har snakket med den andre personen som besøkte Jenny Halvorsen (75) i Honningsvåg kvelden før hun ble funnet drept. Mannen kan ha avgjørende opplysninger.

- Ja, vi har fått tak i ham. Han er bare et vitne i saken. Vi har ikke mistanke om at andre enn siktede var involvert i drapet, sier lensmann Per Dystad til TV 2 Nettavisen.

75 år gamle Halvorsen ble funnet dødelig såret utenfor sitt hjem på Hjellplassen i Honningsvåg søndag morgen. Hun døde bare timer senere. Politiet mener dødsårsaken var stump vold.

Var på besøk
Lørdag kveld hadde kvinnen besøk av to menn. Den siktede 32-åringen ble etterlyst fordi han skulle ha vært en av disse. Politiet har også snakket med den andre personen som besøkte kvinnen. Han er kun et vitne i saken.

Lensmann Dystad ønsker ikke å si hva mannen har sagt i avhør, men det er klart at han kan ha opplysninger som knytter den siktede til drapet.

Mandag ettermiddag blir den siktede 32-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Tana og Varanger tingrett i Vadsø. Politiet vil be om fire uker. Forsvarer Trond Odin Rønbeck vil ikke kommentere politiets begjæring.

Sier lite
- Jeg har ikke fått gå gjennom saksdokumentene. Min klient stiller seg uforstående til siktelsen.

- Har han innrømmet å ha besøkt kvinnen tidligere på kvelden?

- Han sier foreløpig ingenting om forholdet, sier advokaten.

Den drapssiktede skal være i både fysisk og psykisk dårlig form, og har derfor nektet avhør. Lensmann Dystad sier at etterforskerne foreløpig har hendene fulle med å avhøre vitner, og at det derfor ikke haster med å avhøre siktede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere