RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Krybbedødforening bytter navn

Sist oppdatert:
Landsforeningen til støtte ved krybbedød endrer i dag navn, for å inkludere de som mister sitt barn av andre årsaker.

Foreldre som mister sitt barn enten i svangerskapet, i nyfødtperioden eller i sped- og småbarnsalder kan nå også vende seg til foreningen for sorgstøtte og fellesskap.

Krybbedødforeningen vedtok nylig å endre navn til Landsforeningen uventet barnedød for å utvide formålet, skriver foreningen på sine nettsider.

Hvert år dør nærmere 300 barn i dødfødsel etter 22. svangerskapsuke, nærmere 200 barn dør i løpet av første leveår og anslagsvis 60 barn mellom 1 og 4 år dør.

Landsforeningen uventet barnedød vil i tillegg til sorgfellesskap også fortsette arbeidet for å forebygge av nye dødsfall og gi videre innsamlede midler til forskning på uforklarlige dødsfall før og etter fødsel.

– Vårt mål er å være en viktig frivillig ressurs ved barns plutselige og uventede død, uttaler generalsekretær Trond Mathiesen i en pressemelding fredag.

Foreningen har siden opprettelsen i 1985

Som en markering av navneendingen lanserer foreningen også ny logo og en ny nettside som åpner klokken 15 fredag .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere