RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øksemann fortsatt på frifot

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Sist oppdatert:
Mannen som lørdag ettermiddag gikk berserk med øks i Oslo sentrum er fortsatt på frifot. En person er brakt til legevakta etter å ha blitt angrepet, mens en annen er pågrepet.

Politiet fikk en rekke tips om øksedramaet rundt klokken 13.20, og rykket ut med store styrker til Lapsetorget ved Solli plass på Oslos vestkant. Det er foreløpig uklart hvor mange personer som var involvert.

Mannen med øksen var imidlertid forsvunnet da politiet kom. Ifølge P4 slo han en person i hodet med øksa. Deretter gikk han til angrep på en bil og hogget hull i taket på den. Personen som ble angrepet, ble fraktet til legevakta uten alvorlige skader og er sydd i hodet.

Øksemannen var ved 20.30-tida fortsatt ikke pågrepet.

Norsk utseende
- Mannen er kledd i en kraftig farget blå jakke og en cap og har et norsk utseende. Han er rundt 25 år og har normal kroppsbygning, opplyser operasjonsleder Jan Wessel til TV 2 Nettavisen.

Politiet mistenker at det er snakk om et internt oppgjør.

Slagvåpen
- Han som er såkalt fornærmet ble brakt til legevakta og sydd. Men han er ikke så veldig meddelsom, for å si det sånn. Det er nok internt, tror Wessel.

En tredje person er pågrepet i sammenheng med dramatikken på Lapsetorvet. Den pågrepne skal ha vært innblandet i dramaet, uten å ha deltatt aktivt i økseslagsmålet. I bilen til den pågrepne fant politiet en rekke slagvåpen. Øksa var ikke blant disse.

- Hvor mye den pågrepne var involvert, vet vi ennå ikke, forteller Wessel.

Han skal avhøres på Sentrum politikammer søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere