RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: INGE FJELDDALEN (TA.no)

Kula stoppet to meter unna femåring

Sist oppdatert:
- Jeg har aldri vært så redd før, sier faren.

En familie med to små barn på Frogner opplevde sitt livs sjokk da en kule smalt gjennom husveggen søndag ettermiddag. Det skriver TA.no.

Rett før familien skulle spise søndagsmiddag, suste kula gjennom husveggen før den traff både en annen vegg og trappa, og endte til slutt i kjøkkenveggen to meter unna datteren på fem år.

- Det hørtes ut som en lyspære som eksploderte. Men så fikk jeg se at det var hull i flere vegger og trappa. Da var det bare å ta med seg ungene og sette seg på det tryggeste stedet i kjelleren. Jeg har aldri vært så redd som jeg var da, og det fortsatte å smelle etterpå, forteller familiefaren som ønsker å være anonym.

I tillegg til datteren på fem, har familien også en åtte måneder gammel baby.

Suste over barna

Familien fikk varslet nabo Richard Steen-Hansen som hadde to barn på fire og seks år som lekte ute i hagen. Han forteller om noen dramatiske minutter da det gikk opp for han hva som hadde skjedd.

- Kona ringte og var helt fortvilet, og sa jeg måtte hjelpe henne med å få inn ungene for naboens hus var beskutt. Kula hadde sust mellom tre og seks meter over hodene på ungene, forteller Steen-Hansen.

Grovkalibert våpen

Både Steen-Hansen og en jeger som bor i området er helt sikker på at det ble skutt med grovkalibret våpen. De forteller at personene skjøt mot en blink hele lørdagen og utover søndagen.

- Vi er vant med at det jaktes med hagle i Gjerpensdalen. Men det er ingen tvil om at dette var grovkalibret våpen. De kan ikke hatt begrep om hva de drev med, sier han.

Mellom stedet det ble skutt fra og husene i Frognerlia er det et lite skogholt.

- Jeg går uti fra at de ikke siktet mot husene, men grovkalibret våpen har en sikkerhetssone på 4000 meter. Det er helt vanvittig å skyte med det i Gjerpensdalen; uansett hvilken vei du snur deg, er det hus en kilometer unna, sier Steen-Hansen.

Nabo Richard Steen-Hansen håper jegere lar være å jakte i Gjerpensdalen en stund.

- Ethvert skudd nå, får jo hjertet til å hoppe, sier han.

Bekrefter skytingen

Politiadvokat Jon Borgen bekrefter skyteepisoden, og sier at det var øvelsesskyting med grovkalibret våpen.

- Jeg kan bekrefte at det var øvelseskyting med grovkalibret rifle og revolver. Det er uforsvarlig, og vi har gjort beslag av våpenet og opprettet en anmeldelse, sier han.

To personer, en i 20-årene og en i 50-årene er anmeldt for skytingen, og bor på Sneltvedt-sida.

Politimann siktet

Politiet bekrefter at en politimann i 50-årene er siktet etter skyteepisoden i Gjerpensdalen i går kveld.

På grunn av at politimannen er ansatt i Telemark politidistrikt, blir saken nå etterforsket av Vestfold politidistrikt, melder Telemarksavisa.

Det er jourhavende politijurist, Odd Skei Kostveit som bekrefter dette. Politimannen er i 50-årene, og det skal ha blitt tatt blodprøve av ham.

Mandag formiddag kommer så politimester Anne Rygh Pedersen med følgende melding:

«Sak i forbindelse med skyting ... i Skien hvor en polititjenestemann er involvert, er besluttet overført til Vestfold politidistrikt som settepolitidistrikt. Det vil således ikke bli iverksatt ytterligere etterforskningsskritt fra Telemark politidistrikt, og det vil heller ikke bli gitt kommentarer ut over dette. »

Les: Politimann siktet etter skyteepisode

Les flere nyheter fra Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere