OSLO (Nettavisen): Mens Svalbard har varmegrader, opplever resten av Norge kuldegrader så det holder - flere steder rundt 30 minusgrader.

Les også: Varsler sterk kuling og tosifrede minusgrader

- Drevsjø hadde den laveste minimumstemperaturen i natt, minus 32,5 grader, men flere steder ligger det mellom 30 og 32,5, som Rena og Kautokeino, forteller meteorolog Signe Alvarstein ved Meteorologisk institutt til Nettavisen mandag morgen.

Les også: Sender skolebarna hjem - greier ikke å holde varmen i klasserommet

Fortsetter å være kaldt

Venter du på vår og varme, må du smøre deg med tålmodighet. Meteorologen varsler at kuldegradene vil prege været utover hele uka.

- Vi ser kaldt vær og høytrykk så langt langtidsvarselet rekker. Det blir situasjonen for store deler av landet, Østlandet og Sør-Norge i en drøy uke, sier hun.

Bergen: Venter at kulderekorder ryker

I Bergen venter de at kulderekorden kan ryke i løpet av uka. Mellom 1876 og 1895 ble det målt ned i 15,1 minus ved Kalfaret, ifølge Bergensavisen.

Den kaldeste målingen i Bergen noensinne ble likevel gjort ved Florida i Bergen sentrum 11. januar 1987 stoppet kvikksølvet på 16,3 minusgrader.

Les også: Tror kulderekord kan ryke

Varmest på Svalbard

Skal du oppleve varmegrader i Norge nå, må du drar ut på de ytterste øyer og holmer, som Ona fyr nord for Ålesund. Der viser temperaturoversikten pluss 4 grader. Dessuten opplever Svalbard plussgrader.

Kaldfront over Europa

En kaldfront med snø, regn og sterk vind fra Sibir setter sitt preg på Europa akkurat nå.

Til sammen fire mennesker er hittil døde i Europa som følge av kaldfronten, to i Polen og to i Frankrike, melder NTB.

Strender i Nord-Italia, samt landets hovedstad Roma, forbereder seg på store snøbyger, og temperaturen ventes å synke så lavt som til seks kuldegrader.

Storbritannia venter seg ti centimeter snø og 15 kuldegrader i dagene som kommer. I Tyskland er det registrert 22 kuldegrader i alpedaler i Bayern, melder nyhetsbyrået.