RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulde-kaos i Bergen

Sist oppdatert:
Ikke før det sluttet å regne, måtte bergingsbilene ut på veiene. Se video.

SUPERSØK:Været 700.000 steder NÅ

(iBergen.no): Først var det 85 dager på rad med nedbør, nå ødelegger kulden dagen for bergensere. Da nedbørsstatistikerne endelig fikk fred, var det telefonene til Falck, Viking og NAF som glødet. Sesongens første skikkelige kuldedag satte en støkk i mange bilister som skulle på jobb på morgenkvisten. Bare hos Falck hadde de registrert hele 18 assistanser fra klokken 06.30 til 09.30.

Mange berginger
- Vi har hatt en god del flere henvendelser i morgentimene enn vi pleier. Det er på grunn av at kulden har satt inn. Flere av henvendelsene gjelder utelåsninger, motorfeil, og flate batterier. Det har ikke vært særlig med vinter denne gangen, men vi var likevel forberedt på det kalde været. Fra i dag tidlig har vi hatt én mann ekstra på jobb, forteller Marianne Kjellnes til iBergen.no. Hun er vaktleder hos Falck Bergen.

I løpet av ett år er gjennomsnittet på 25 berginger eller assistanser på en hel dag. Hos Viking, som også er ute med ekstra bemanning, hadde de i morgentimene registrert hele 22 assistanser siden midnatt til klokken ti.

Hos NAF hadde de registrert hele 25 assistanser eller berginger fra klokken halv åtte i dag tidlig til rundt klokken elleve. Det er spesielt ett problem som går igjen.

Iskaldt i morgen
- Det er stort sett problemer med dårlige batterier som går igjen. Mange av henvendelsene gjelder starthjelp. Når kulden setter inn, er ikke batteriene alltid like samarbeidsvillige. Det er nok et like stor kuldesjokk for dem som for oss, sier Ole Henning Svendsen til iBergen.no. Han er distriktsleder hos NAF assistanse.

Ved Værvarslingen Vestlandet varsler de speilglatte veier og tilsvarende kulde i morgen tidlig, som på morgenkvisten i dag.

- Det blir en kald værtype omtrent sånn som i dag. Temperaturene kan muligens svinge fra like over og rundt null grader til et par minus. Det er overhengende fare for veldig glatte veier så folk bør være obs på det, sier Ingmar Vikane til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere