I november mistet fire personer mistet livet, tre færre enn i samme måned i fjor. Norge har heller aldri før hatt så lave dødstall i novembertrafikken, viser tall fra Trygg Trafikk og Statens vegvesen.

De døde i november i år var tre bilførere og en motorsyklist.

For 10 år siden døde tre ganger så mange på veiene. 13 personer omkom i november 2011. Totalt det året omkom 169 personer, om lag dobbelt så mange som prognosen for 2021.

– Årsaken til nedgangen vet vi ikke noe om, men vi vet at det dessverre fremdeles er for mange menneskeliv som går tapt i trafikken, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Nedgang i tre fylker

Fylkene med nedgang så langt i år er Vestfold og Telemark, Oslo og Nordland. I Vestfold og Telemark har fem personer omkommet i trafikken hittil i år, mens det i fjor på samme tidspunkt var tolv.

I Nordland er tilsvarende tall tre i år mot åtte i fjor, og i Oslo har én person omkommet i år mot fem i fjor.

I Viken har 21 personer mistet livet i trafikken så langt i år, to flere enn til samme tid i fjor.

Oppmerksomhet

Guro Ranes i Statens vegvesen slår et slag for oppmerksomhet i trafikken når vi nå går inn i en travel førjulstid.

– Det har vært mye snakk om bruk av mobiltelefon mens man kjører den siste tiden. Men det er bare en av alle de små oppmerksomhetstyvene som tar vår oppmerksomhet i trafikken. Vi dagdrømmer, spiser, bytter radiokanal, sminker oss og leser kart, sier hun.

(©NTB)