RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kun afghanere fra Kabul sendes ut

(Foto: Berit Almendingen)
Sist oppdatert:
Bare afghanere fra Kabul vil foreløpig bli tvangsutsendt.

Regjeringen understreket lørdag at det kun er afghanske asylsøkere fra Kabul som vil bli tvangsutsendt i denne omgang.

- Personer som kommer fra utrygge områder, vil ikke bli tvangsreturnert nå. I praksis innebærer dette at folk fra Kabul-området, uten beskyttelsesbehov, vil bli returnert, opplyste statssekretær Libe Rieber Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

- Fornyet håp
Dette skaper fornyet håp hos de sultestreikende utenfor Oslo domkirke: - Meldingene fra regjeringen om at de ikke vil sende afghanere til Kabul som ikke kommer derfra, er et viktig skritt framover mot en positiv løsning, sier talsmann Zahir Athari til Dagsavisen.

FNs Høykommissær for flyktninger har advart norske myndigheter mot å sende asylsøkere som kommer fra utrygge områder, tilbake til andre områder som regnes som trygge. Det ville i praksis gjort de til interne flyktninger i den afghanske hovedstaden.

200 får trolig bli
Rundt 400 afghanske asylsøkere har fått brev fra politiet om at de må forlate landet. Sjefen for politiets utlendingsenhet, Arne Jørgen Olafsen, opplyser til Dagbladet at 200 av disse kommer fra områder utenfor Kabul. Disse vil trolig få bli i landet inntil videre.

Totalt har 1800 afghanske asylsøkere fått avslag på søknad om opphold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere