*Nettavisen* Nyheter.

Kun toppjobb er aktuelt

Leif Sverre Rosén sier han vil legge fra seg uniformen dersom han ikke får beholde stillingen som sjef for Forsvarets sanitet.

19.11.07 13:25

Dersom han ikke skulle lykkes i å reforhandle avtalen, vil Rosén søke avskjed hos Forsvaret. Han sier det ikke blir aktuelt å fortsette i Forsvaret i en annen stilling.

- Jeg har tenkt på dette over natta, og kommet frem til at det er den eneste jobben jeg kunne tenke meg å gå tilbake til. Jeg akter ikke å bli nøytralisert ved å sette meg til å gjøre en annen jobb. Så alternativet er å søke meg til en sivil jobb, sier Rosén.

Tirsdag reiser Rosén til Brussel for å delta på et møte med Natos sanitetssjefer. Det skjer etter at han i helga hadde et såkalt forsoningsmøte med forsvarssjef Sverre Diesen. Ifølge NRK ga Diesen et tilbud til Rosén om at han kunne få fortsette i Forsvaret, men det var uklart hvilken stilling han da vil få.

Kraftig skyts
De to har brukt kraftige ord mot hverandre etter at VG meldte at Rosén ble tvunget til undertegne en kontrakt der han blir bedt om å fratre fra sitt embete som generalmajor, og sjef for Forsvarets sanitet.

Diesen gikk ut og sa at han forventet mer fremdrift i forsøket på å skaffe forsvarlig legedekning for de norske soldatene i Afghanistan. Rosén gikk på sin side ut og ba Diesen trekke seg som forsvarssjef.

Senket temperaturen
På forsoningsmøtet prøvde de to å senke temperaturen i den bitre striden, men striden er likevel ikke løst.

- Vi tok ikke så mye opp avtalen der og da. Men han ga uttrykk for at det ikke var noen tvil ved min kompetanse. Vi hadde et godt forhold før han ble forsvarssjef. Det var det forholdet vi ønsket å komme tilbake til, sier Rosén.

- Avtalen må justeres
Overfor Nettavisen fastholdet Rosén at han fremdeles ikke regnet sluttavtalen som gyldig.

- Det er klart at den avtalen i alle fall må justeres for at jeg skal kunne fortsette som sjef for Forsvarets sanitet. Det er noe som jeg vil tenke på, sier Rosén.

- Anser du det nå som ditt valg?

- Jeg ønsker å forholde meg til Forsvaret. Det er ingen som har så høy ansiennitet som meg, sier Rosén.

Dermed vil ikke forsvarsledelsen lykkes i å begrave striden ved å tilby Rosén en annen jobb.

- Jeg vil ikke sitte på et kontor og være visjonær. Hvis du slår opp i ei ordbok på «visjon» vil du se at det betyr drømmeåpenbaring. Jeg er ingen drømmer. Jeg er en realist, sier Rosén.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.