Kunne fått Bolærne på billigsalg

I januar fikk miljøvernminister Børge Brende (H) tilbud om å overta kystperlen Østre Bolærne for nesten halvparten av det Smiths venner må betale. Brende sa nei.

05.06.04 09:25

Brende hadde både pengene og politisk klarering. Hadde han ønsket, kunne han sørget for at det nesten ubebodde øyområdet i Vestfolds tett bebygde skjærgård ble sikret for allmennheten, skriver Dagsavisen.

I statsbudsjettet fikk Børge Brende mer penger enn noensinne til nettopp denne typen oppkjøp. Men verken Miljøverndepartementet eller andre statlige aktører ville kjøpe øyperlen for spottprisen på 14 millioner kroner. Sist fredag ble det kjent at det kristne trossamfunnet Smiths Venner fikk tilslaget på forsvarsanlegget, etter at de bød 26,5 millioner kroner

Miljøvernministeren har nektet å uttale seg om saken. Men ifølge informasjonssjef Eva Nordvik takket departementet nei fordi det ikke var interessant å overta et friluftsområde med bebyggelse.

- Departementets midler skal ikke gå til områder hvor det er bebygde områder. Da er det helt andre priser på eiendommene. Derfor har det ikke vært aktuelt å overta Østre Bolærne, sier Nordvik.

Salget av Østre Bolærne har vakt sterke reaksjoner. Mandag kommer Arbeiderpartiets Sylvia Brustad med et lovforslag som pålegger forsvarsdepartementet å sørge for at det offentlige får overta Østre Bolærne.

Brustad mener forsvarsministeren har utvist dårlig skjønn i denne saken.

- Det er forskjell på denne kystperlen og en vanlig militærleir, sier hun til Dagsavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag