RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunnskapsministeren sier nei til mobilforbud

Det er viktig at skolene har tydelige regler for mobilbruk i timene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Det er viktig at skolene har tydelige regler for mobilbruk i timene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. (Kunnskapsdepartementet)
Til tross for at elevene gjør det bedre på skolen når mobiltelefoner er forbudt i klasserommet, ønsker ikke kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) et nasjonalt forbud.

VG viser onsdag til en større studie fra universitetet i Texas i USA der man har undersøkt engelske skoler som har praktisert forbud mot mobiltelefoner i skoletiden. Resultatet viser tydelig at elevene på disse skolene leverer bedre resultater på eksamen.

– Brukt på riktig måte, kan nettbrett og mobiler være nyttige verktøy i undervisningen. Men det kan også lett bli forstyrrende elementer som ødelegger for læring. Derfor er det viktig at skolene har tydelige regler for mobilbruk i timene, sier Røe Isaksen til avisen.

Selv om undersøkelsen viser at mobilbruk i skoletiden i snitt la beslag på fem skoledager per elev i løpet av et skoleår, oppfordrer ikke statsråden flere norske skoler til å innføre et forbud fra høsten av.

– Jeg vil ikke ha noe nasjonalt forbud mot mobiler på skolene, men den enkelte skole kan lage regler selv. Det bør være klare regler for mobilbruk på skolen. I tillegg må lærerne kunne inndra mobilene dersom elevene ikke legger dem fra seg slik læreren sier. Læreren er sjefen i klasserommet, og må ha tydelige regler for bruk av nettbrett og mobil, sier kunnskapsministeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere