RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstner Bjarne Melgaard i nabokrangel: - Jeg liker ikke barn


IKKE FOR BARN: Kunstneren Bjarne Melgaard konstaterer at han ikke liker barn, og ikke har dem i tankene når han utformer sitt nye hus og atelier i Oslo.
IKKE FOR BARN: Kunstneren Bjarne Melgaard konstaterer at han ikke liker barn, og ikke har dem i tankene når han utformer sitt nye hus og atelier i Oslo. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Kunstner Bjarne Melgaard vil bygge Dødshuset i boligområde, og slår fast at det ikke er for barna.

Naboene til Ekely på Skøyen utenfor Oslo raser. De ønsker ikke at kunstner Bjarne Melgaard skal bygge sitt nye hus og atelier «A house to die in» eller «Dødshuset».

Det spesielle huset vil bli kledd i forkullet eik. Det vil også bli bygget et underjordisk hus og atelier. Under huset vil det være et basseng, som naboer frykter at barn kan falle ned i.

Les også: Tolletaten: Bjarne Melgaard-malerier er ikke kunst

Riksantikvaren behandler ennå den betente byggesaken på Ekely, i nærheten av der Edvard Munch bodde fra 1916 til sin død i 1944.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DØDSHUSET: Snøhettas modell av Bjarne Melgaards hus og atelier som Snøhetta vil bygge sammen med tomteeier Selvaag. Under huset skal det være et basseng som naboer frykter at barna kan falle ned i.

Protester

19 personer har klaget på byggeprosjektet. Flere av disse er kunstnere som bor og jobber i Ekely Kunstnerkoloni.

Hva mener du? Si din mening i Nettavisens uhøytidelige spørreundersøkelse lenger nede i saken.

– Vår protest handler ikke om Bjarne Melgaards kunstprosjekt. Men man vil sette opp et gigantbygg i et fredet område, som er en del av arven etter Munch. Det er problematisk, sier nabo Kirsti Grotmol til Dagsavisen.

- Ikke interessert i barn

- Jeg synes heller det skal settes i stand til å bli et område hvor folk og kunstinteresserte fra hele verden kan komme og se på, også folk fra nærmiljøet. Det er masse barn rundt der, som leker, sier kunstfotograf Per Maning til NRK.

– Jeg er ikke interessert i barn, jeg liker ikke barn. Og hvis de skal ha barna sine der, så får de passe på dem, svarer Melgaard.

- Dette grenser til miljø- og kulturkriminalitet, skrev Maning i et leserinnlegg i Aftenposten i september. Melgaard mener at Maning engasjerer seg bare «for å få oppmerksomhet rundt de grusomme fotoene sine».

Det interaktive kartet viser skogholtet på Ekely på Skøyen i Oslo der huset ønskes bygget. Naboene sier at mange barn leker i området der Melgaard vil ha basseng under huset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere