*Nettavisen* Nyheter.

Kuppet og kastet leder

Foto: (TV 2)

En fagforeningsleder i Helse Bergen ble kastet til fordel for en Sandviken-ansatt. Årsaken er uroen på sikkerhetsavdelingen.

17.02.07 09:29

(iBergen.no) Den store uroen rundt sikkerhetsavdelingen på Sandviken sykehus er bakgrunnen for at mangeårig leder Jan Arne Neteland, ble kastet som leder av Fagforbundet Helse Bergen.

Det som så ut til å bli gjenvalg av Neteland for femte gang, fikk en ny vending da en delegasjon Sandviken-ansatte dukket opp på årsmøtet til fagforeningen 31.januar. De kom nemlig med benkeforslag på en av sine egne - Kurt Inge Olsen. Kampvoteringen endte hårfint i Olsens favør med 36 mot 35 stemmer.

- Vi kjente oss dolket i ryggen av vår egen fagforeningsleder. Derfor sa jeg meg villig til å stille som motkandidat til Neteland, sier Olsen til Bergens Tidende.

Neteland ble koblet inn i Sandviken-saken like før jul og var i møte med ledelsen i Helse Bergen. Men ifølge Olsen så gikk fagforeningslederen til møtet uten å forhøre seg med sine kollegaer i psykiatrien. Det likte de ansatte på Sandviken svært dårlig og da derfor den tidligere lederen av psykiatrien til å stille som motkandidat.

Fagforeningen i Helse Bergen teller omlag 3000 medlemmer, men bare vel 70 møtte opp på årsmøtet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.