Gå til sidens hovedinnhold

Kuppet sexy kvinneshow

BERGEN (TV 2 Nettavisen) Demonstranter skapte kaos da modelljenter skulle vise undertøysmoter fra et butikkvindu i Bergen sentrum tirsdag ettermiddag.

Han kunne ikke vente annet enn bråk, modellpappaen Tore Coughlin som ville hylle kvinnen med et sexy undertøyshow på selveste kvinnedagen. Og bråk sørget over hundre demonstranter for at det ble.

Se flere bilder fra demonstrasjonen nederst i artikkelen.

Både kvinnegruppa Ottar, Rød Ungdom Sosialistisk Ungdom, AUF og Kurdisk Kvinneforening hadde møtt opp utenfor klesforretningen Company for å vise sin avsky mot det de betegnet som kvinnediskriminering:

Stengte sikten
Så snart modellene dukket opp, løp demonstrantene til og klistret lapper med slagord på vinduene mens de ropte «Kampen fortsetter, sexismen skal knuses».

- Dette var vi rett og slett nødt til å reagere mot. Jenter iført undertøy som poserer i utstillingsvinduer gir assosiasjoner til Redlight district og salg av kvinner. Å se disse sylslanke jentene på denne måten er også med på å gi unge jenter med en normal kropp dårlig selvtillit, sier styremedlem i Ottar, Janne Håkonsen, til TV 2 Nettavisen.

- Vellykket
På tross av oppstyret var modellpappa Coughlin fornøyd med stuntet:

- Jeg synes markeringen var vellykket, og modellene ser ut til å ha det bra. Jeg hadde ventet reaksjoner, men dette er ikke så ille, sier han til TV 2 Nettavisen..

Han fastholder at hans intensjon med showet var å hylle kvinnen på kvinnedagen, og det mener han også han har lykkes med. At showet ble et gedigent pr-stunt for hans nystartede modellbyrå synes han heller ikke er å forakte.

- Vanlig dag
Merete Halvorsen og Lene Fløysand hadde møtt opp utenfor Company for å få med seg showet og hadde ingen planer om å slutte seg til demonstrantene:

- Jeg er her for å støtte venninnen min som er modell. For meg spiller det ingen rolle at undertøysvinsingen skjer på kvinnedagen. 8. mars er en helt vanlig dag for meg, sier Halvorsen.

Reklame

Dette gir du til morsdagen