RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kusmautbrudd blant studenter i Trondheim

I alt 16 personer har de siste ukene fått påvist sykdommen kusma i Trondheim. De aller fleste er studenter tilknyttet NTNU og HiST.

To av pasientene har vært innlagt ved St. Olavs hospital, opplyser Trondheim kommune.

– Ytterligere fire tilfeller blir nå undersøkt som mulige kusmatilfeller. Dette er personer som ikke har tilknytning til studentmiljøene, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune.

Kusma var en relativt vanlig barnesykdom fram til en vaksine ble innlemmet i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet i 1983. De siste 15 årene har det høyeste antallet årlige tilfeller av sykdommen på landsbasis vært 35.

Sykdommen kan føre til nedsatt fertilitet og i sjeldne tilfeller gjøre gutter og menn sterile.

St. Olavs hospital og Folkehelseinstituttet jobber nå med å spore opp såkalte nærkontakter for å kunne gi informasjon om sykdommen og tilby vaksine til dem som ikke har gjennomgått sykdommen tidligere.

Både fastleger, legevaktsentre og leger ved St. Olavs er bedt om å være ekstra årvåkne i tiden framover for å oppdage pasienter som har sykdommen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere