RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter eldres kjøttpålegg

Eldresenteret har ikke råd til juice til beboerne, og kjøttpålegg får de bare i helgene.

Langhus bo- og servicesenter i Ski har bokstavelig talt svingt sparekniven.

Pårørende forteller avisen Østlandets Blad at på en lapp på kjøkkenet ved en av servicesenterets avdelinger står det at de ansatte ikke lenger kan bestille appelsinjuice eller eplenektar, og at man bare kan ha kjøttpålegg i helgene.

- Vi passer selvsagt på at de får en variert og ernæringsmessig riktig kost. Saft og vann og frukt erstatter appelsinjuicen for en periode. Alle beboerne får dessuten tilbud om tranebærsaft for å forebygge urinveisinfeksjoner. Kjøttpålegget som bestilles inn til helgen, varer gjerne noen dager ut i uken. Det blir derfor ikke mange dagene uten kjøttpålegg, fagleder ved Langhus bo- og servicesenter, Guro Mjønner, til avisen.

Hun forteller at Langhus bo- og servicesenter har fått beskjed om å være restriktive med matbudsjettene ved alle avdelinger. Men hun forsikrer om at dersom noen har invividuelle behov, for eksempel for ekstra drikke i form av brus, bestiller de det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere