RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Meek, Tore (SCANPIX)

Kuttet Hagens lønn med 200.000 kroner

Sist oppdatert:
Frp-ledelsen kuttet i Hagens lønn før bråket om plassen i fredspriskomiteen.

Lønnskuttet som rammet Carl I. Hagen kom som en følge av det dårlige valgresultatet for Frp i kommunevalget. Partiledelsen valgte å kunne en del utgifter, blant annet Hagens honorar som leder av partiets seniororganisasjon, skriver Dagens Næringsliv.

Hagen fikk dermed 200.000 kroner mindre i lønn, men mottar fortsatt mellom 400.000 og 500.000 kroner i året for vervet som leder av bystyregruppa i Oslo.

Hagen selv syntes dette lønnskuttet var greit, skriver avisa.

Offentlig skittentøyvask
Partiveteranens offentlige skittentøyvask etter at han ble forbigått til en plass i Den norske nobelkomiteen fortsetter å prege overskriftene i norske medier torsdag. Det var tirsdag det ble kjent at Hagen trekker seg som Frps eldregeneral i protest. Hagen skal ha blitt rasende etter at hans ønske om en plass i fredspriskomiteen ikke ble oppfylt. På gruppemøtet i Stortinget forrige onsdag fikk Hagen bare seks stemmer, mens Inger Marie Ytterhorn fikk 25.

«Jeg har sjelden vært så satt ut»
I et brev til partiets stortingsgruppe ga Hagen klart og tydelig uttrykk for hva han følte:

«Jeg har sjelden vært så satt ut i en forsamling av det jeg har regnet som kolleger, venner, forbundsfeller og politiske allierte som også til alt overmål også til en viss grad satt der takket være blant annet være min innsats siden 1973», står det blant annet i brevet.

Les også: Her er Hagens brev

Liten forståelse hos fylkeslederne
Men hos partiets fylkesledere møter Carl I. Hagen liten forståelse for sin offentlige kritikk av Frp-ledelsen.

- Dette må Carl I. Hagen fint finne seg i. Demokratiet må få rå også i Frp. Det skal ikke bare være å komme hit og forlange at jeg vil ha ditten og datten, sier Einar Almaas, fylkesleder i Nord-Trøndelag Frp til VG torsdag.

Etter en ringerunde blant fylkeslederne konkluderer avisa med at Hagen har liten støtte blant sine egne. I Vestfold, Nordland, Oslo og Troms har fylkeslederne ikke ønsket å kommentere saken, skriver VG.

«En god måte»
Finnmark Frps leder Jan Henrik Fredriksen peker overfor VG på at sluttresultatet i den omtalte avstemmingen om en plass i Den norske Nobelkomite ble seks stemmer til Hagen og 25 til Inger Marie Ytterhorn. Fredriksen sier partiet etter hans mening har behandlet saken på en god måte.

Leder av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, skal ha vært blant dem som som internt kritiserte prosessen som endte med at Hagen ikke fikk plassen i fredspriskomiteen.

Foreslo Hagen
Det var Oslo-representanten Peter N. Myhre som på partiets gruppemøte på Stortinget foreslo Hagen som kandidat, til tross for valgkomiteens innstilling.

- Jeg foreslo at Hagen skulle velges, sa Myhre Nettavisen onsdag.

Myhre sier han ikke har noen formening om hvorfor Hagen ikke ble valgt.

- Jeg bare foreslår en kandidat som jeg har snakket med og som har sagt seg villig, og så blir det valg, og Marie Ytterholm blir valgt. Noe mer har ikke jeg hatt befatning med saken, sier han.

Myhre ønsker ikke å si hva han synes om at Hagen nå trekker seg som eldregeneral og fra sentralstyret.

Les Stavrums kommentar: En partieiers fall

- Har sett på Carl som konkurrent
Eli Hagen, Carl I. Hagens ektefelle og støttespiller gjennom mange uttaltel til Nettavisen onsdag at hun tror Frp-leder Siv Jensen har sett på mannen som en konkurrent.

- Hun har nok sett på Carl som en konkurrent fortsatt, noe som selvsagt bare var tåpelig, sier hun.

Eli Hagen retter kritikk mot Siv Jensen for at hun ikke informerte sine nestledere og stortingsgruppa om at Carl I. Hagen var interessert i vervet.

- Og hun som kan takke Carl for at hun sitter der hun er i dag og er partileder. Ingen av de som har vraket ham i gruppa hadde vært der de er i dag hvis det ikke hadde vært for Carls innsats! Partiet hadde da ganske enkelt ikke eksistert! Jeg tror også at mange har glemt at de skal gjenvelges om et par år. De kommer ikke inn igjen på Stortinget slik de opptrer i dag! sier Eli Hagen.

Hun sier hun er bekymret for partiet.

- Jeg er bekymret for partiet! Jeg har også jobbet i mange år for dette partiet, og det er leit å se at det blir ødelagt av udugelig ledelse, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere