RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kuttet opp sin gravide kone med kniv

TILSTÅR: 42-åringen som står tiltalt for grov legemsbeskadigelse mot kona, erkjente straffskyld da rettssaken startet i dag.
TILSTÅR: 42-åringen som står tiltalt for grov legemsbeskadigelse mot kona, erkjente straffskyld da rettssaken startet i dag. Foto: Arild Hansen
Sist oppdatert:
42-åringen som kuttet opp sin gravide kone med kniv slik at hun nesten døde, må sone elleve år i fengsel.

I tillegg må han betale kona 350 000 kroner i erstatning, samt 100 000 til hver av parets fire barn. Rettssaken etter mishandlingen som skjedde natt til tirsdag 25. oktober ifjor, startet i Nedre Telemark tingrett i forrige uke, skriver Telemarksavisa.

I dommen kommer det frem at 42-åringens mishandling av kona «bærer preg av tortur».

Den 32 år gamle kvinnen ble nesten drept da mannen hennes angrep henne med to kniver, natt til 25. oktober i fjor.

Foruten store kuttskader, helte han også kokende vann over henne, og slo henne i hodet med en sparkesykkel. Kvinnen overlevde takket være rask førstehjelp og deretter omfattende behandling på sykehus.

De mest leste sakene i Nettavisen nå:

Ubeskrivelig påkjenning
- Det må for barna ha vært en ubeskrivelig påkjenning å se at moren bli slått og skåret opp og høre henne skrike høyt og vedvarende som følge av dette. Det er heller ingen tvil om at barna også har sett blod flyte, skriver sorenskriver Jahn Mydland i dommen som nå har blitt forkynt.

Et av barna har forklart i dommeravhør at han forsøkte å hive seg på ryggen til faren, men at han ble skjøvet unna. Et eldre søsken gikk så opp til en nabo, som fikk varslet politiet.

Politibetjenten som først løp inn i leiligheten fortalte at mannen fortsatt slo mot kvinnens hode da de kom inn.

Som tidligere omtalt i TA har kvinnen tidligere i rettssaken uttalt at hun er kristen, og at hun derfor har tilgitt mannen sin.

Aktor Arnfinn Hval la ned påstand om at 42-åringen må dømmes til 11 års fengsel.

Hval mener det er skjerpende at tre av parets barn var vitner til hendelsen, og at kvinnen, som var gravid, mistet sitt ufødte barn.

- Vilje til å skade

Retten er klar på at 42-åringen hadde et sterkt ønske om å skade konen sin.

- Den meget sterke viljen til å skade fornærmede fremgår også av at tiltalte fant frem kniver for å bruke disse på fornærmede og kokte opp vann med olje som han deretter helte over henne for å skolde fornærmede, skriver Mydland videre.

Kvinnen ble liggende på sykehus i syv måneder etter mishandlingen.

Retten mener det ikke foreligger noen formildende omstendigheter i saken bortsett fra at 42-åringen har erkjent straffskyld.

- Jeg vil ikke dømme
Den 32 år gamle kvinnen ble nesten drept da mannen hennes angrep henne med to kniver, natt til 25. oktober i fjor. Foruten store kuttskader, helte han også kokende vann over henne, og slo henne i hodet med en sparkesykkel. Kvinnen overlevde takket være rask førstehjelp og deretter omfattende behandling på sykehus.

- Jeg vil bare takke norske myndigheter og norsk politi som kom og hjalp meg. Jeg føler meg dårlig hvis jeg skal dømme ham (ektemannen hennes), da får jeg dårlig samvittighet. Så selv om dere slipper ham, så er det greit for meg. Jeg har fått alt jeg trenger fra Gud, sa kvinnen under rettssaken.

Kvinnen har under rettssaken uttalt at hun er kristen, og at hun derfor har tilgitt mannen sin.

- Det skjedde på grunn av en dårlig oppvekst

Under rettssaken sa den tiltalte 42-åringen at han har hatt en dårlig oppvekst i det afrikanske hjemlandet, hvor han har deltatt i krigshandlinger og har blitt utsatt for tortur.

- Ærede rett. Det stemmer at jeg gjorde en tabbe. Denne tabben kom ikke fra intet, det skjedde på grunn av en dårlig oppvekst. Min oppvekst fra starten var preget av krig, vanskeligheter og elendighet. Jeg har kun hatt negative opplevelser i mitt liv, ingen positive. Og dette er årsaken til at dette skjedde. Jeg hadde en kraftig depresjon og bitterhet, sa 42-åringen i retten.

Han sa videre at han er svært glad i barna sine, og at han er glad for hjelpen kona har fått etter hendelsen.

Les andre saker fra Telemarksavisa her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere