Kvakket til mot regjeringen

REGJERINGSKVARTALET (TV 2 Nettavisen): Med nebb og klør kvakket et tjuetalls studenter ut mot regjeringens nye studiefinansiering.

17.11.03 14:26

Foto: Jørgen Berge

- Det regjeringen lovet oss studenter for to år siden, var bare et kvakk, og et frekt løftebrudd mot studentene, sa Ragnhild Hutchison, initiativtaker til ”Operasjon Kvakk” foran regjeringskvartalet i ettermiddag.

Rungende kvakk
Et tjuetalls studenter var møtt fram for å kvakke mot regjeringsmakten. Det manglet verken nebb eller klør, for å si det sånn. Gule og nebbete, som en flokk misfornøyde ender, kvakket de høyt og tydelig i protest mot regjeringens nye stipendordning. En ordning som betyr null i stipend for dem som stryker på eksamen.

- La oss ta et rungende kvakk mot regjeringen, kvakk, kvakk, kvakk, ropte aksjonistene foran regjeringsbygningen.

Foto: Jørgen Berge

De holdt opp bannere, i tillegg til at de hadde satt opp bortimot hundre badeender i plast på hver sin side av den lange alleen foran regjeringsbygningen. Ender som studentene personlig skal levere til medlemmene i finanskomiteen, utdanningsdepartementet og til statsrådene.

- Vi vil ikke ha den nye ordningen. Dette er veldig dumt fordi det fjerner det sikkerhetsnettet studentene har i dag, sier Hutchison til TV 2 Nettavisen.

- Utover de svakeste

Foto: Jørgen Berge

Hun mener ordningen særlig går utover de svakeste, studenter som blir syke, opplever dødsfall i familien eller av andre grunner for problemer med å fullføre alle eksamener. Plutselig sitter de med flere titalls tusen kroner i lån, noe som kan skape store problemer, ifølge de kvakkete aksjonistene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.