*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne (22) bløffet om tre voldtekter

En kvinne må møte i Nordhordaland tingrett tirsdag hvor hun må svare for tre falske voldtektsanklager. Foto: Eirik Hagesæter

Hevdet at en mann voldtok henne, truet henne og risset inn ordet «Bitch» med kniv over brystet hennes.

14.05.12 21:25

Tre unge menn hadde voldtektsanklager hengende over seg i lengre tid. Nå risikerer en kvinne (22) mellom seks måneder og åtte år i fengsel, skriver Bergensavisen.

En kvinne fra en av Bergens omegnskommuner må møte på tiltalebenken i Nordhordland tingrett tirsdag.

Hun er tiltalt for falsk forklaring og for anmeldelse av handlinger som ikke er begått. Blir hun dømt, er minimumsstraffen seks måneder i fengsel.

- Truet barna mine

Til sammen har hun forklart seg om minst fem forskjellige voldtekter og navngitt tre personer som voldtektsmenn. Disse tre møter som vitner i saken.

Hun skal også ha fortalt om trusler mot seg selv og sine barn. Hun hevdet videre at en ikke navngitt mann skal ha voldtatt henne, truet henne og risset inn ordet «Bitch» med kniv over brystet hennes.

Den 22 år gamle kvinnen har erkjent overfor politiet at voldtektene aldri fant sted.

- De er veldig glade og svært lettet over at dette ble avslørt, sier mennenes bistandsadvokat, Anette Vangsnes Askevoll.

De tre mennene var inne til en rekke avhør og hadde status som mistenkte i saken.

Statsadvokat Benedicte Hordnes beskriver saken som «forferdelig alvorlig».

Krever 450.000 kroner

Ingen av de tre fornærmede kjente tiltalte eller hverandre fra før.

- Vi vil be om erstatningskrav og oppreisning begrenset til 150 000 kroner for hver av de tre, sier Vangsnes Askevoll.

Det er satt av to dager i Nordhordland tingrett til saken.

- Det er viktig at slike saker kommer frem i lyset. Det er mye snakk om mørketall når det gjelder voldtekter, men det er svært sjeldent at det faktisk reises tiltale for falsk forklaring. Vi må erkjenne at slikt forekommer, og det er svær alvorlig for de involverte, sier Vangsnes Askevoll.

Seksuelt misbrukt

Tiltalte har tidligere vært fornærmet i en voldtektssak der en mann ble dømt. Etter det BA kjenner til, har politiet sett på denne saken på ny. I denne saken var det imidlertid så omfattende bevis, blant annet videoopptak av overgrepet, at politiet ikke så grunn til å trekke denne dommen i tvil.

- Det vi ser i denne saken, og som også er noe som går igjen i tilsvarende saker, er at den tiltalte har blitt utsatt for seksuelle misbruk tidligere. Hun ble seksuelt misbrukt da hun var yngre, og det er noe vi ikke er i tvil om, uten at hun selv har brukt dette som forklaring, sa statsadvokat Benedicte Hordnes til BA tidligere i år.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.