*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne (24) pinte i hjel kanin

Foto: Atle Jørstad/illustrasjonsbilde (iOslo.no)

«Dyreelskeren» viste seg fra sin kaldeste side.

20.10.07 11:28

(iOslo.no) Da Oslo-kvinnen (24) i september 2006 mistet nøkkelen til leiligheten på Carl Berners plass, gikk det fire måneder før hun satt sin fot i leiligheten igjen. Det til tross for at hun visste at kaninen hennes var igjen i leiligheten.

Kvinnen flyttet hjem til moren, og først i januar 2007 ble den groteske dyreplagingen oppdaget, i forbindelse med en vannlekkasje i leiligheten. Et vitne som kom til leiligheten sammen med 24-åringen, fortalte at leiligheten var ekstremt rotete.

Avføring på gulvet
I tillegg fortalte vitnet at det lå kanin- og katteavføring på gulvene i leiligheten. Midt inne i rotet så vitnet også kaninen, som hadde sultet i hjel.

Torsdag ble kvinnen dømt til betinget fengsel for dyreplagingen.

- Det å dø av mangel på mat og vann fremstår som en pinefull måte å dø på, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Mister katten
Dommerne mener kvinnen har opptrådt svært klanderverdig, spesielt tatt i betraktning at 24-åringen i retten selv har innrømmet at det ikke skulle særlig mye til for å forhindre dyremishandlingen.

Hun skal ved en anledning ha kontaktet gårdeier for å få nye nøkler. 24-åringen gjorde heller ingen stor innsats for å komme inn i leiligheten på annet vis, selv om hun var klar over at et vindu sto åpent.

Kvinnen er nå dømt til betinget fengsel i 21 dager, med en prøvetid på et år. I tillegg mister hun muligheten til å ha kjæledyr de neste fem årene. Det innebærer også at hun mister sin egen katt, som hun svært gjerne ville beholde.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.