*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne (27) reddet fra fjellet

Foto: (Illustrasjon)

Et Sea King-helikopter klarte natt til fredag å lande for å frakte ut en kvinne som falt og skadet seg i Tafjordfjella på Sunnmøre.

18.08.06 06:01

Et Sea King redningshelikopter forsøkte i flere timer å ta seg inn til stedet hvor kvinnen lå, men tett tåke vanskeliggjorde redningsforsøket. Først klokka 04.15 klarte helikopteret å lande.

- Den skadde kvinnen og hennes følgesvenn er fløyet ut av fjellet og brakt til sykehus i Ålesund, opplyser operasjonsleder Einar Rostad ved Sunnmøre politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Kvinnen var på en vanlig fottur sammen med en mann i nærheten av Reindalssetra i Tafjordfjella, da hun falt flere meter og skadet seg i 18-tiden torsdag.

- Kvinnen trengte førstehjelp og transport ut av fjellet, fortalte operasjonsleder Kåre Hanken i Sunnmøre politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 23-tiden.

Operasjonsleder opplyser at kvinnen har mistet en del blod, men blødningen er stanset og tilstanden hennes er stabil. Hun har skader i en arm og er ved bevissthet, men trenger legehjelp.

Politiet hadde i flere timer kontakt med de to via mobiltelefon, og Sea King-helikopteret lokaliserte et lys fra de to, slik at redningsmannskapene fikk deres nøyaktige posisjonen. Torsdag kveld ble det sendt inn en alpin fjellredningsgruppe fra Sunnmøre og Røde Kors fra Eidsdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.