RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm (Scanpix)

Kvinne (39) mistet lappen for alltid

Sist oppdatert:
I narkorus i rushtrafikken fiklet kvinnen med bilradioen. Da smalt det.

(iOslo.no) Kvinnen møtte ikke opp til sin egen rettssak i Oslo tingrett, men hun forklarte seg om bilturen i desember 2006 via et telefonavhør.

Ifølge kvinnen selv hadde hun inntatt en variert meny av narkotiske stoffer før bilturen. Hun forklarte at hun ikke følte seg påvirket, og til tross for at hun ikke hadde lappen, la hun seg ut på E-18 i ettermiddagsrushet.

Ved Skøyen kjørte hun rett inn i en lastebil som lå på veien foran henne. Overfor retten fortalte hun at føreren av lastebilen hadde lagt seg over mot hennes fil, men til politiet rett etter ulykken fortalte hun at hun hadde «fiklet» med radioen i bilen, og dermed ikke hadde vært oppmerksom på lastebilen.

Etter å ha snakket med føreren av lastebilen fortsatte kvinnen ferden videre på E-18. Inne i Festningstunnelen ble hun stanset av en brannbil. Da var nemlig høyre hjul på felgen, etter sammenstøtet med lastebilen. Rett etter kom også en politipatrulje til stedet, og de mente at kvinnen kunne være påvirket, etter å ha snakket med henne.

Det ble tatt blodprøve av kvinnen, og da fant man en rekke narkotiske virkestoffer i blodet til kvinnen. En ekspert ved Folkehelseinstituttet mente kvinnen hadde narkotiske stoffer i blodet tilsvarende 1-1,5 i promille.

Retten mente at passende straff var 50 dagers fengsel og en bot på 10.000 kroner. Siden kvinnen også to ganger tidligere var dømt for brudd på veitrafikkloven, og påkjørselen på E-18 skjedde i prøvetiden etter hennes siste dom, ble førerkortet hennes inndratt for alltid.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere