RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne (54) død etter dykkerulykke i Aust-Agder

Sist oppdatert:

En 54 år gammel kvinne fra Rogaland er død etter en dykkerulykke på Justøya i Aust-Agder, opplyser Agder politidistrikt til NTB.

Luftambulanse, ambulanse, lokalt brannvesen og redningsdykkere fra Kristiansand ble kalt ut til Maurviga på Justøya i Lillesand etter at det innkom melding om en dykkerulykkeulykke ved 14-tiden søndag.

- Det ble drevet gjenoppliving i nesten en time på en 54 år gammel kvinne fra Rogaland. Gjenoppliving pågikk fortsatt da hun ble fløyet til sykehuset i Kristiansand i luftambulanse, sier Frank Solås, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Men livet sto ikke til å redde. Klokken 15.36 ble den 54 år gamle kvinnen erklært død på sykehuset.

Det var to dykkere som var ute i vannet ved Justøya da ulykken inntraff. Mannen hun dykket sammen med, er fysisk uskadd.

Ifølge politiet skal kvinnen ha vært i fin form da hun kom til overflaten, men tok av seg dykkerutstyr mens hun fortsatt var i vannet. Det var da kvinnen skal ha svelget masse vann.

Den mannlige dykkeren fikk selv dratt henne i land og tilkalt hjelp.

- Det var en dame og en mann som dykket. Mannen kom løpende og sa at vi måtte ringe 113. Jeg løp ned og startet hjerte-lungeredning og holdt på i 20 minutter. Hun var livløs, men vi fikk noen glimt av at hun var i live. Etter 15-20 minutter kom ambulanse og overtok, forteller campinggjest i området, Ole Petter Ramfjord, til fvn.no.

Politiet meldte om ulykken like før klokken 14.30 søndag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere