*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne (59) døde av metanol

Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Den 59 år gamle Oslo-kvinnen som lørdag ble innlagt med metanolforgiftning, døde tirsdag ettermiddag.

24.08.04 14:58

- Pasienten ble erklært død ved 14-tiden tirsdag. Prøver bekreftet at hun var metanolforgiftet, opplyser fungerende informasjonsleder Gro Bogen Nilsen ved Sykehuset Buskerud til TV 2 Nettavisen.

Den 59 år gamle kvinnen ble lagt inn ved sykehuset lørdag etter å ha drukket metanolholdig sprit på Homannsberget camping i Svelvik lørdag kveld.

- Hun var bevisstløs ved innleggelse og våknet aldri opp igjen, sier Bogen Nilsen.

Umiddelbart etter at kvinnen ble innlagt, rykket politiet ut til Homannsberget camping i Svelvik og advarte samtlige gjester.

Analyserer spriten
Politiet har beslaglagt til sammen ti liter sprit, fordelt på fem- og tiliters kanner samt på Smirnoff-flasker, som nå sjekkes ved Kripos' analyseinstitutt i Oslo.

- Analysen vil tidligst være klar i slutten av denne uken eller i begynnelsen av neste. Vi må først gjøre ferdig analysen av et større metanolparti fra Follo, sier informasjonssjef Jan Tore Knudsen i Kripos til TV 2 Nettavisen tirsdag ettermiddag.

Svelvik-lensmann Erik Liaklev leder etterforskningen. Han håper dødsspriten matcher noe av den tidligere beslaglagte metanolspriten, slik at politiet har ledetråder til hvilket parti den stammer fra.

To siktet for 14 dager
To menn er siktet i saken, en 47 år gammel mann fra Hokksund og en 57-åring fra Oslo. De to siktede var bekjente av den avdøde kvinnen.

- De ble varetektsfengslet mandag for to uker med brev- og besøkskontroll og samarbeider så langt godt med politiet, sier politibetjent Yvonne Hell ved Svelvik lensmannskontor.

Svelvik-politiet undersøker nå mulighetene for at dødsspriten stammer fra Fallo-partiet og etterforsker derfor dødsfallet i samarbeid med Follo- og Oslo-politiet.

Politiet mener det fortsatt finnes rundt 9000 liter med metanolholdig sprit rundt om i landet.

Etter at metanolsakene ble rullet opp, har mellom 15 og 20 mennesker måttet bøte med livet.

- Vi håper og tror at folk nå tar dette seriøst og ikke inntar sprit som de ikke kjenner bakgrunnen for. Vi advarer på det sterkeste å drikke noe annet enn originalvare, sier Hell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.