RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne alvorlig skadd i storbrann i Bergen

BRANN: Brannvesenet slukket med kranbiler på to sider av husrekken. Fire personer ble reddet ut.
BRANN: Brannvesenet slukket med kranbiler på to sider av husrekken. Fire personer ble reddet ut. Foto: Geir Jetmundsen (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
En kvinne er innlagt på sykehus med alvorlige skader etter at det brøt ut brann i et bolighus i Bergen sentrum natt til tirsdag. Til sammen fire personer måtte reddes ut.

Brannvesenet i Bergen meldte om brann i andre og tredje etasje i trebygningen i bydelen Bergenhus. Flere titalls personer ble evakuert, og først like før klokken 6, etter to timers iherdig jobb, meldte brannvesenet at de hadde kontroll.

– Brannen på Torget er under kontroll, skrev Hordaland 110-sentral på Twitter.

70 evakuert

– Det er fire personer som er hentet ut av det brennende bygget. Det er cirka 70 personer som er evakuert i området, opplyste brannvesenet en time tidligere.

En av de fire ble sendt til sykehus, mens de tre andre fikk behandling for røykskader på legevakten, opplyste politiet til NTB.

Klokka 7.40 opplyste Haukeland universitetssjukehus at kvinnen som ble reddet ut, er alvorlig skadd.

Tett med bygninger

Politiet ble varslet om brannen klokka 3.51. Det ligger tett med både boliger og næringseiendommer i området, og flere bygninger er i tre. Bygningen som brant, ligger inneklemt mellom restaurantrekken på Torget og Nedre Korskirkeallmenning, skriver Bergens Tidende.

Brannvesenet var tidlig ute og betegnet brannen som stor. De opplyser at fem brannstasjoner deltok i slukkingsarbeidet.

Vanskelig å slokke

Brannen var vanskelig å slukke ettersom bygningen lå inneklemt blant andre hus. Både lifter og røykdykkere måtte brukes, og det var til slutt røykdykkerne som fikk kontroll over flammene inne i huset.

– De gjorde en formidabel innsats med å få slukket brannen i dette bolighuset av tre, sier brannsjef Jonny Breivik i Bergen brannvesen til BA.

Blant de evakuerte, er 47 gjester ved Ynglingen hotell, skriver Bergens Tidende.

– De er evakuert og fraktet til hotell på Kokstad, sier daglig leder Bjarne Graabræk.

Han er glad for at ingen av gjestene ble skadd.

LES også: Brann i Bergen sentrum - 70 personer evakuert

Flere branner

Så sent som sist torsdag brøt det ut en større brann i Nedre Hamburgersmauet i det samme området. Seks personer ble skadd, og politiet har startet etterforskning for å finne brannårsaken.

– Vi har ikke opplysninger som tilsier at brannen kan være påsatt, men har ikke konkludert ennå med hensyn til brannårsak, opplyste politijurist Linn Skaar Sætre til NTB før helgen.

Brannen startet i Torget 1B.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere