RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne besvimte i retten

Sist oppdatert:
Den tiltaltes søster falt om da hun fikk høre hva slags sex-tortur broren skal ha utsatt kona for.

(iOslo.no) Skrekk-rettssaken i Oslo tingrett mot den tyrkiske mannen som er tiltalt for svært grov mishandling av sin kone og sine barn er inne i sin andre uke. Søsteren til den tiltalte har ingen plikt til å vitne i retten om noe som kan medføre strafferettslig ansvar for broren, men hun ønsket å fortelle hva hun visste.

Etter omlag to timer med forsvarer Karen Forbrigds spørsmål til henne, tok retten en pause. Hun reiser seg opp, tar noen skritt på vei mot døren, men så faller hun forover og smeller inn i benken bak vitneboksen. Mannen hennes, tolkene i rettssaken og advokat Forbrigd kom raskt til for å løfte henne opp og få henne tilbake til bevissthet.

Følte seg kvalt
- Hun føler seg kvalt, sa en av tolkene mens det umiddelbart ble ringt til ambulanse.

Den tiltalte broren hennes holdt den ene hånden hennes mens hun sakte men sikkert ble bevisst igjen. Kvinnen gråt og skalv mens hun fortalte gjennom de tyrkisktalende tolkene at beskyldningene mot broren og faren ble altfor mye for henne. Ambulansepersonell tok så hånd om kvinnen.

- Anklagene er grunnløse, derfor blir jeg lei meg, sa den skjelvende kvinnen.

Mannen hennes, Yildirim, forteller at kona «bare vil ha sannheten frem» i denne saken.

- Jeg har tro på det norske rettsvesen, de vil finne ut av dette, sier den opprørte mannen til iOslo.no mens han holder kona i hånda.

Ekstreme anklager
Tiltalen mot den tyrkiske mannen er av svært alvorlig karakter:

Ekskona hans, som har anklaget mannen for å ha voldtatt henne daglig, skutt på henne, seksuelt mishandlet barna, holdt henne som slave, banket henne og en rekke andre ting, har også anklaget sin tidligere svigerfar i Tyrkia for å mishandlet barna hennes der.

- Noe slikt har aldri funnet sted! forklarte tiltaltes søster, som også har vokst opp med ekskona til broren.

Ekskona har anklaget den tiltalte for å tatt henne med ut på en jorde i Tyrkia, satt flasker på hodet hennes og mellom beina, for deretter å skyte på disse flaskene. Søsteren er sjokkert:

- Hvis det er sant, hvorfor har hun ikke anmeldt det? spurte hun.

- Ikke noe Texas
- Har du sett tiltalte gå med pistol? spurte Forbrigd.

- Absolutt ikke. Landsbyen er ikke noe Texas. Våpen er forbudt ved lov! svarte søsteren.

Den fornærmede har forklart at hjemme i landsbyen i Tyrkia, før hun kom til Norge på gjenforening, pleide den tiltalte å skyte på henne i huset. Hun har også forklart at det er fullt av kulehull i veggene.

- Absolutt ikke, svarte søsteren kort.

Skilsmisse er vanlig
Den fornærmede kvinnen, som mener hun var fange i 12 år, har forklart at «kun liket hennes kunne komme ut av det ekteskapet». Videre påstår hun at det ville vært umulig for henne å forlate mannen, fordi det ville bli tatt som en æreskrenkelse i landsbyen. Men det har kommet frem under rettssaken at kvinnens mor, søster, og en rekke andre kvinner i landsbyen er skilt.

- Skilsmisse er vanlig i Tyrkia, slo vitnet fast før pausen, hvor hun gikk i bakken.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere