RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Kvinne bet dørvakt - må i fengsel

Den 32 år gamle Oslo-kvinnen knuste et glass i ansiktet på en dørvakt før hun bet ham i fingeren. Nå må hun i fengsel.

Det var i mars 2002 at 32-åringen sammen med sin samboer var på en pub i Oslo. Samboeren ble etterhvert kraftig beruset, og fikk snart beskjed om at han måtte forlate stedet i løpet av 20 minutter. Da mannen ikke gikk, gikk dørvaktene bort til ham og etter litt diskusjon fulgte han med dem.

Ble forbannet
Den 32 år gamle kvinnen hadde i mellomtiden kjøpt mer å drikke, og da hun ikke fant samboeren, ba hun dørvaktene om en forklaring. Da vaktene nektet kvinnen i å ta med seg de nyinnkjøpte drinkene ut, sprakk det for henne.

Den ene dørvakten blokkerte døren, og kvinnen svarte med å knuse et shot-glass i vaktens venstre tinning. Det kom til basketak mellom kvinnen og dørvaktene, hvor kvinnen blant annet klarte å bite den ene av vaktene i fingeren.

Politiet ble tilkalt og den uregjerlige pubgjesten måtte tilbringe natten i arresten.

- Ikke med vilje
Kvinnen ble dømt i Oslo tingrett i desember 2002, men anket dommen til lagmannsretten. Kvinnens forsvarer har anført at slaget med glasset ikke var med vilje, og at bittet skjedde i nødverge fordi kvinnen følte hun ikke fikk puste da dørvakten tok tak i henne.

Borgarting lagmannsrett fulgte likevel tingrettens beslutning, og dømte kvinnen til fengsel i 30 dager for legemsbeskadigelse ved bruk av særlig farlig redskap. Hun må også betale saksomkostningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere