*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne dømt for kontrollør-vold

En 43 år gammel oslokvinne er dømt til 60 dagers fengsel for å ha angrepet tre kontrollører på trikken med spark i skrittet, slag og utskjelling.

01.03.05 09:09

Den berusede kvinnen slo seg fullstendig rebelsk da kontrollørene på trikken ville sjekke om hun hadde betalt billett.

Nå er hun dømt til 60 dagers fengsel for vold, utskjelling, løsgjengeri og for å ha kastet en stein gjennom vinduet til skjenkestedet Original Pilsen, skriver Aftenposten.

Det var 27. juli i fjor at tre ansatte i Oslo Sporveier utførte billettkontroll på Grünerløkka. Da kvinnen ble stanset, ble hun aggressiv og sint. Hun skjelte kontrollørene ut etter noter og gikk snart over til vold:

Hun sparket en i skrittet, slo den andre i ansiktet og spyttet på den tredje. Noen dager tidligere skal hun også ha angrepet en tilfeldig forbipasserende i Bogstadveien.

I Oslo tingrett nektet 43-åringen straffskyld og hevdet at hun ikke husker noen av episodene. Hun innrømmet imidlertid at hun har et alkoholproblem. Retten fastsatte straffen til 60 dagers ubetinget fengsel. I straffskjerpende retning legger retten blant annet vekt på at volden ble utøvet mot flere offentlige tjenestemenn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.