*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne drapstiltalt for narko-kjøring

Kvinnen som kjørte seks mil på E6 gjennom Østfold i narkorus og drepte tre familiemedlemmer i frontkollisjon, er tiltalt for uaktsomt drap.

22.02.05 15:49

Den fatale desemberdagen i 2002 satte kvinnen seg ruset bak rattet og frontkolliderte med en familie på fire på E6 i Halden.

Tre familiemedlemmer døde på stedet. En tredje døde senere av skadene på Ullevål universitetssykehus, mens moren i familien overlevde ulykken. Tiltalen mot kvinnen (24) er nå klar og lyder på uaktsomt bildrap, melder NRK Østfold.

Politiet var varslet
40 minutter før ulykken ble kvinnen stanset av en politipatrulje, etter bekymringsmeldinger fra bilister som observerte kjøringen hennes.

En politimann på operasjonssentralen kjente igjen kvinnens registreringsnummer og varslet om at hun trolig var påvirket av legemiddelet Subutex, som kan nedsette kjøreferdighetene. Men på grunn av sambandsproblemer hadde politipatruljen ved Son i Akershus ikke fått melding om at de skulle stoppe kvinnens Audi A3.

SEFO henla sak
Til tross for informasjonen om kvinnen og kjøringen fram til kontrollpunktet, valgte patruljen å la henne kjøre videre i nesten seks mil til, før hun traff den motgående bilen med familien på fire.

SEFO etterforsket politiets handling i saken, men fant ingen grunn til å ta ut tiltale mot polititjenestemennene. I alt sju polititjenestemenn fra Østfold politidistrikt var under etterforskning, men saken ble henlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.