RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne drept i sitt eget hjem

Sist oppdatert:
En kvinne (41) ble natt til søndag drept i huset sitt på Askøy utenfor Bergen. En mann er pågrepet og siktet for drapet. Begge vanket i et miljø politiet kjente til.

Den siktede har også flere uoppgjorte forhold med politiet, og mandag vil han bli fremstilt for varetektsfengsling.

- Kvinnen bodde i huset, sier lensmann Odd Dale i Askøy til TV 2 Nettavisen. Den siktede mannen (48) var en bekjent av kvinnen, og det var flere personer til stede i huset da drapet skjedde.

Blodprøve
Ved 16.30-tiden søndag er den siktede fortsatt ikke avhørt, og ifølge politiet er det praktiske årsaker til det.

Det er rutinemessig tatt blodprøve av siktede for å vise om vedkommende var beruset.

- Blodprøven vil vise eventuell påvirkningsgrad. Jeg vil ikke si at disse personene tilhører noe belastet miljø, men de er ikke ukjente for politiet. Siktede har andre uoppgjorte forhold med politiet, sier Dale.

Ble oppringt
Politiet fikk rett før klokken 04.00 melding fra en person som oppholdt seg i huset om at en kvinne var drept, melder NTB. De rykket ut med bevæpning, og tok seg inn i huset nærmere en time senere. Der konstaterte de at kvinnen var død.

Politiet er fortsatt ikke sikre på hvem som ringte, men det skal ikke ha vært den siktede. Kvinnens samboer og en annen person skal ha vært til stede i huset, men politiet kan fortsatt ikke si med sikkerhet hvor mange som oppholdt seg i huset.

- Vi har i dag avhørt kvinnens samboer og en annen gjest. Vi forsøker også å finne ut om andre kan ha vært innom, sier Dale.

Kvinnens samboer er ikke identisk med siktede.

Drapsvåpen
Åstedsgranskere har i hele dag jobbet på åstedet.

- Åstedsgranskerne er ikke ferdig med jobben sin. De har sagt at de ikke blir ferdig i dag, sier Dale til TV 2 Nettavisen. Han vil ikke ut med om drapsvåpenet er funnet, og vil heller ikke kommentere hendelsesforløpet som førte til at kvinnen ble drept.

- Det har vi foreløpig ingen detaljer om, sier han.

Den pågrepne 48-åringen skal ha overgitt seg uten dramatikk, og var ikke bevæpnet da han ble anholdt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere