Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne fant 24.000 euro på trikken

Politiet har funnet den ærlige sjelen på Oslo-trikken 21. november.

Politiet kan opplyse at man mener å ha funnet fram til personen som fant 24 000 Euro på en trikk i Oslo 21. november i år.

Finneren er en kvinne bosatt i Oslo, som ønsker å være anonym.

Fem meldte seg
- Totalt var det fem personer som meldte seg med navn og nummer. Etter en gjennomgang av disse satt vi igjen med denne ene kvinnen, og hun er vi ganske sikker på er den som fant pengene, sier politiinspektør Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon til Nettavisen.

Hun tror ikke de fire andre var frekke og uærlige mennesker som ville ha tak i en eventuell finnerlønn.

- Vi var sparsomme med informasjonen og dette var personer som hadde levert inn poser eller gjenstander som de ikke kjente innholdet av.

Berømmer finneren
Politiet ønsker å berømme den ærlige finneren – og oppfordrer andre å gjøre det samme dersom de finner gjenglemte penger eller gjenstander.

- Vi håper derfor at denne saken også kan inspirere andre til å levere hittegods til politiet. Ofte er det ikke snakk om store verdier når noen finner gjenstander, men hittegodset kan ha stor følelsesmessig verdi for den som har mistet det, sier Smedsrud.

Utlendings- og forvaltningsseksjonen ved Oslo politidistrikt vil stå for utbetaling av eventuell finnerlønn i henhold til lov om hittegods. Dette kan tidligst bli utbetalt etter tre måneder, i henhold til samme lovverk.

Politiet lovet 1. desember at de ville gi 20.000 kroner i finnerlønn til den ærlige trikkepassasjeren.

Kriminelle penger?
Smedsrud vil ikke spekulere i hvem som eier pengene og om disse kommer fra kriminell virksomhet.

- Det naturlige ville jo vært at vedkommende tok kontakt med politiet så raskt som mulig etter at pengene ble borte. Dette skjedde ikke og vi gikk heller ikke ut med saken før det var godt en stund, poengterer Smedsrud.

Politiinspektør opplyser ellers at politiet av og til får inn hittegods i form av penger, men at det ikke har vært snakk om slike summer så lenge hun har jobbet i politiet.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget