*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne forsvunnet i fjellet

Dro på telttur mandag - stor leteaksjon på Saltfjellet nå.

09.10.10 17:00

Den 36 år gamle kvinnen ble meldt savnet fredag ettermiddag, av to venninner.

- De var i går ute og lette etter kvinne oppe i fjellet, etter at hun da hadde vært borte siden hun dro ut på tur mandag ettermiddag, sier operasjonsleder hos Helgeland politidistrikt, Egil Pettersen, til Rana Blad.

I dag, lørdag, er mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps og Hovedredningssentralen for Nord-Norge satt inn for å lete etter kvinnen. Man vil i første omgang sende mannskaper mot Tespdalen og Semska, og fra Storvollen mot Stormdalssetra.

Kvinnens bil er funnet parkert på Storvollen, så man antar at hun har startet turen derfra. Så snart tåka letter tilstrekkelig, vil et helikopter fra Hovedredningssentralen Nord-Norge bli tatt i bruk.

- Det skal letes over store områder. Det er langt mellom hyttene, enkelte av dem er det nesten en hel dagsmarsj mellom, sier Pettersen.

I tillegg til helikopter, vil letemannskapene ta i bruk crossykler og ATV, der dette er mulig. Dette for å raskere dekke de store områdene hvor man skal lete.

Kvinnen skal nylig ha kjøpt seg et telt, og antydet at hun ville ut og teste dette, før hun dro mandag ettermiddag. Da hun dro, hadde hun med seg hund.

- Venninnene som var ute og så etter henne fredag, mener at de så spor etter at noen nylig hadde slått telt ved et sted som heter Ginahytta. Hun skal være godt vant til å ferdes i fjellet, og i følge broren hennes var hun godt kledd og hadde hun stor oppakning med seg da hun dro ut, sier operasjonsleder Pettersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.