Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne frifunnet for drapsforsøk

En 41 år gammel kvinne er frifunnet for drapsforsøk etter at hun stakk en kniv i brysthulen på sin kjæreste.

Kvinnen ble i Oslo tingrett likevel dømt til ett år og seks måneders ubetinget fengsel for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Da kvinnen forklarte seg i Oslo tingrett i forrige uke, nektet hun for at hun forsøkte å drepe kjæresten sin.

For snill
- Jeg hadde aldri i verden tenkt å ta livet av ham. Han var nesten for snill til å være sann, sa hun i retten.

Oslo tingrett trodde henne, og frifant henne derfor for tiltalepunktet på drapsforsøk Ifølge kvinnens forklaring var det kjæresten som hisset henne opp til å stikke.

- Stikk ordentlig!
Kvinnen sa i retten at mannen hadde ropte til henne; - Stikk ordentlig! – før hun satte kniven i ham.

Det var under en fest hjemme hos den 41 år gamle kvinnen 20. mars i år at knivstikkingen fant sted. I en krangel som oppstod, sa kvinnen til sin kjæreste at han enten måtte forlate leiligheten eller gå og legge seg.

- Jeg maste flere ganger. Til slutt tok jeg opp kniven og spurte om jeg skulle bli nødt til å bruke den for å få ham til å gå hjem eller gå og legge seg. Så rispet jeg ham i armen, sa kvinnen under rettssaken.

Lei seg
- Kvinnen er glad for å bli trodd på at hun ikke hadde til hensikt å ta livet av kjæresten, men er selvfølgelig lei seg for hele hendelsen, sier advokat Tore Eriksen til TV 2 Nettavisen. Eriksen mottok tirsdag dommen på vegne av kvinnens forsvarer, advokat Morten Kjensli.

I tillegg til fengselsstraffen ble kvinnen også dømt til å betale 60.000 kroner i oppreisning til knivofferet.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus