Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne hardt skadd i voldshendelse i Bergen – mann siktet for drapsforsøk

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse i en boligblokk i Åsane i Bergen natt til søndag, ønsker ikke å forklare seg for politiet.

Det opplyser politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt til Dagbladet.

– Hvorfor han ikke ønsker å forklare seg, vet jeg ikke. Det er opplyst til meg at han ikke ønsker å gå i avhør på nåværende tidspunkt. Om det blir aktuelt seinere, vet jeg ikke, sier Dahl-Michelsen.

Politiet fikk melding om voldshendelsen på Nyborg i bydelen Åsane i Bergen klokken 4.41.

I en pressemelding skriver Vest politidistrikt at meldingen kom fra et vitne som hadde hørt lyder som kunne tyde på at en person trengte hjelp.

– En kvinne ble fraktet fra åstedet til Haukeland universitetssjukehus i ambulanse. Hun er hardt skadd, sier operasjonsleder Stine Mjelde meldingen.

Måtte bruke pepperspray

– Politiet var på stedet cirka klokken 4.55. En kvinne ble funnet hardt skadd i leiligheten og etter hvert fraktet til Haukeland universitetssjukehus i ambulanse. Politiet kan av hensyn til etterforskningen ikke gå inn på hvilke type skader kvinnen var påført, skriver Vest politidistrikt i pressemeldingen.

Kort tid senere pågrep politiet en mann i nærheten av adressen.

– Han motsatte seg pågripelsen, og politiet måtte bruke pepperspray for å få kontroll på mannen. Han ble etter pågripelse fraktet til Bergen sentrum politistasjon og siktet for drapsforsøk, opplyser politiet.

Den siktede mannens forsvarer, advokat Torbjørn K. Sognefest, ønsket søndag ettermiddag foreløpig ikke å kommentere saken.

Relasjon mellom de involverte

De to involverte er begge i 20-årene. De bor ikke sammen, men det er ifølge politiet en relasjon mellom dem. Ingen av dem er foreløpig avhørt.

– Politiet gjennomfører blant annet vitneavhør av aktuelle personer. I tillegg foretas det kriminaltekniske undersøkelser av åstedet, skriver politiet.

De har foreløpig ikke tatt stilling til om de vil fremstille den siktede mannen for varetektsfengsling, men dette vil bli avgjort i løpet av mandag.

(©NTB)