RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er #metoo i Norge:

Kvinne i bilbransjen: - Han dro fram penisen i taxien og ba meg runke ham


TAXITUR: En kvinne ansatt i bilbransjen forteller om en taxitur hjem fra et jobbarangement hvor en mannlig kollega skal ha dratt frem fram penisen sin, i full stå, og bedt henne om å runke ham.
TAXITUR: En kvinne ansatt i bilbransjen forteller om en taxitur hjem fra et jobbarangement hvor en mannlig kollega skal ha dratt frem fram penisen sin, i full stå, og bedt henne om å runke ham. Foto: Illustrasjonsbilde (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kvinnen sier hun aldri varslet om hendelsen, hovedsakelig av hensyn til mannens høygravide kone. - Typisk, sier arbeidslivekspert Elin Ørjasæter.

«Vi satt i en maxitaxi på vei hjem fra et jobbarrangement. Han spurte om jeg ville sitte ved siden av ham. Jeg anså ham som en hyggelig fyr, og så ingen problemer med det. Etter litt sa han at han ville kjenne på puppene mine, og plutselig dro han fram penisen sin, i full stå, og ba meg runke ham. Jeg stirret bare lamslått og overrasket på ham. Lo og ba ham om å ta seg sammen. Men tusen tanker gikk gjennom hodet: Hadde jeg gitt inntrykk av at jeg var interessert? Hvem tror han at han er? Får de andre i drosjen med seg dette? Hva skjer med ryktet mitt?»

Kvinnen som forteller er 34 år gammel. Hun ønsker å være anonym, men har fortalt sin historie via Nettavisens spørreskjema om seksuell trakassering og #metoo-kampanjen.

I en ny landsrepresentativ undersøkelse blant personer over 18 år, gjennomført av YouGov på oppdrag fra Nettavisen og Amedia, kommer det frem at 1 av 3 sier at de har blitt utsatt for seksuell trakassering en eller flere ganger.

Det er kvinner som opplever mest seksuell trakassering. Blant kvinnene var det 44 prosent som oppga at de aldri var utsatt for det, mens 75 prosent av mennene fortalte det samme.

Fakta: Dette er #metoo

Klikk for å åpne faktaboksen
 

#metoo er blitt betegnelsen på en verdensomspennende kampanje som setter søkelys på seksuell trakassering, spesielt mot kvinner fra menn i maktposisjoner.

Begrepet ble allemannseie etter at skuespilleren Alyssa Milano høsten 2017 oppfordret kvinner til å vise verden omfanget av seksuell trakassering. Dette skjedde etter at en rekke kvinner hadde stått frem og fortalt om trakasseringen til filmprodusenten Harvey We instein.

«Hvis du har blitt seksuelt trakassert, skriv "me too" som et svar på denne tweeten», oppfordret Milano, og fikk massiv respons.

Kampanjen har vært preget av kvinner som har stått frem og fortalt hva de har opplevd, uten at den som trakasserte nødvendigvis har blitt navngitt. Ideen er at trakasseringens omfang er viktigere å å få fokus på, enn å lage syndebukker av enkelthistorie.

I Norge tok det noe tid før det ble mange håndfaste saker. Aleksander Schaus utlevering av historier fra TV 2 ble den første store saken, mens varslene mot tidligere Ap-nestleder Trond Giske har utløst en lang rekke varslingssaker i politikkens verden.

Amedias/Nettavisens landsomfattende undersøkelse, utført av YouGov, viser at rundt 1 av 3 - 1,35 millioner - sier de har blitt utsatt fort seksuelle krenkelser/trakassering.

«Hva skjer med ryktet mitt?»

Kvinnen forteller at hun har jobbet i samme konsern innenfor bilbransjen i tre år.

- Fordi jeg har vært singel og fordi dette er et mannsdominert miljø, har det vært viktig for meg å skille mellom jobb og privatliv i form av at jeg aldri dater noen fra jobb. Jeg vil at mine mannlige kolleger skal omtale meg som dyktig, ikke som hun som «er bortpå» noen. Det er så typisk.

BLOGG: Dette lar seg ikke bagatellisere som håpløs sjekking

Hun forteller at opplevelsen i taxien først og fremst var sjokkerende, og at hun ikke forsto hvordan han kunne tro at hun ville gjøre noe sånt. Mannen var leder i en annnen avdeling, forteller kvinnen.

- Du forteller at han uoppfordret tar frem penis og ber deg om å ta på ham, og noe av det første du tenker er «hva skjer med ryktet mitt?» Tenkte du ikke på ryktet hans?

- Jeg ble så sjokkert i øyeblikket, og så forsto jeg ikke hvordan han kunne forvente at jeg skulle gjøre noe sånt. Hadde han det inntrykket av meg? Hva fikk ham til å tro at jeg var interessert i noe sånt?

- Ville skadet ham veldig

Kvinnen forteller at hun hoppet av på neste stopp, og at hun aldri varslet noen av lederne i selskapet om hendelsen.

- Han er gift med en dame som jobber i selskapet, og hun var på dette tidspunktet høygravid. Jeg unner ikke henne dette. Hadde han vært singel og ikke gift med en i konsernet, så ville jeg nok sagt ifra. Det er jo som å sitte på en bombe, det ville skadet ham veldig, men også henne, sier kvinnen, og fortsetter:

- Jeg følte vel egentlig heller ikke at jeg trengte å varsle, jeg sa fra til ham der og da. Samtidig handler det om at jeg ikke vil være hun som ble offer for dette, spesielt når jeg har jobbet for å ha det forholdet jeg har til mine mannlige kollegaer. De slår av en spøk med meg og jeg er en del av gjengen. Jeg vil ikke at de skal se annerledes på meg.

Etter hendelsen har hun aldri vært på tomannshånd med mannen, forteller hun.

- Hvis jeg hører om andre som har hatt lignende opplevelser med ham, så kommer jeg nok til å si fra.


- Typisk å føle ansvar

Elin Ørjasæter, førstelektor og redaktør for nettavisen Arbeidsnytt ved Høyskolen Kristiania, trekker frem én ting som hun mener er veldig typisk med kvinnens historie.

- Det ansvaret hun føler for hans høygravide kvinne er nok noe mange kvinner kan kjenne seg igjen i. Hun lar jo være å melde ifra til ledelsen av hensyn til hans privatliv. Det er typisk at hun føler ansvar for denne mannens parforhold, og det er helt feil, sier Ørjasæter, og fortsetter:

- Det er helt opplagt at denne mannens oppførsel er overskridende i negativ forstand. Han var full og oppførte seg som en idiot, og fortjener derfor en skriftlig advarsel fra arbeidsgiver. Men når hun ikke melder ifra, får ikke handlingen hans noen konsekvens.

ELIN ØRJASÆTER mener at alle har et ansvar for å melde fra til ledelsen om avvik og disiplinærbrudd på arbeidsplassen, noe seksuell trakassering også er.

- Ikke siste gang

Ørjasæter mener altså at kvinnen hadde et ansvar for å melde fra til ledelsen om hendelsen i taxien.

- Det er ikke siste gang denne mannen gjør noe sånt, og neste gang gjør han det kanskje mot en som takler det dårligere enn denne kvinnen. Neste gang er det kanskje en sommervikar eller en lærling.

Kvinnen forteller selv at én av årsakene til at hun ikke sa ifra, var at hun ikke ønsket å få en offerrolle på arbeidsplassen. Men Ørjasæter tror ikke det nødvendigvis ville blitt resultatet.

- Kvinner får ingen offerrolle med mindre de oppfører seg som offer. Vi blir ikke sett på som offer hvis vi viser at vi er sinte fordi vi har opplevd noe ugreit.

- Kan du forstå kvinnens årsaker for å ikke si ifra?

- Absolutt, jeg forstår henne veldig godt. Jeg tror alle kvinner kjenner seg igjen i hennes reaksjonsmønster, og jeg kunne også reagert på samme måte da jeg var yngre. Jeg har jo selv vært i situasjoner som jeg nå, i lys av #metoo-kampanjen, tenker at jeg burde sagt ifra om, som jeg hadde et ansvar for å si fra om, men som jeg lot gå.

- Kollektivt ansvar

Ørjasæter mener vi bør se på seksuell trakassering som et avvik og et disiplinærbrudd, akkurat som vi gjør når det kommer til vold og annen uakseptabel oppførsel på arbeidsplassen.

- Hvis en fyr slår deg i trynet på jobben, så forteller du jo det til noen. Det samme burde gjelde hvis en mann tar frem penisen sin, du må jo fortelle det til andre!

Ørjasæter håper #metoo-kampanjen vil føre til en alminneliggjøring av å si ifra.

- Vi har alle et kollektivt HMS-ansvar når det kommer til arbeidsmiljøet på arbeidsplassen. I denne kvinnens tilfelle bør ansvaret hun følte overfor mannens privatliv flyttes til å føle et ansvar overfor bedriftens organisasjonskultur og arbeidsmiljø, sier Ørjasæter, og avslutter:

- Ser man eller opplever et avvik på arbeidsplassen, har man et ansvar for å si fra. Det er slik vi må se på det, også når det gjelder seksuell trakassering.

Har du opplevd seksuell trakassering/seksuelt misbruk? Her kan du få hjelp:
- Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111
- Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte: 800 57 000
- Er det snakk om alvorlige ting, kan det være grunn til å ta kontakt med politiet: 02800 (sentralbord) eller 112 (nød)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere