RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne overlevde fall i elv

Sist oppdatert:
En kvinne og en mann falt fredag kveld uti elven Tverråna i Mydland i Vest-Agder. Mannen kom seg opp av vannet, men kvinnen var lenge savnet. Det var dårlig vær i området.

Politiet kjenner foreløpig ikke hele hendelsesforløpet forut for ulykken, men kvinnen og mannen antas å ha gått gjennom isen.

- Kvinnen ble funnet klokken 21.21 ved elva. Hun ble oppdaget av letemannskaper på andre siden fra der hvor hun satt, forteller o perasjonsleder Karstein Tendenes til TV 2 Nettavisen

- Tilstanden er svak, hun er nok nedkjølt, men hun maktet å svare da letemannskapene ropte navnet hennes, forteller han.

Mannskaper har ved 22-tiden ennå ikke fått fraktet kvinnen ned fra fjellet.

Rykket ut med helikopter
Det var klokken 19.50 fredag kveld at Rogaland-politiet fikk melding om at en kvinne var savnet etter å ha falt i elven.

Hovedredningssentralen Sør-Norge og AMK ble varslet umiddelbart, opplyser politiet.

Ved 20-tiden var to dykkere fra brannvesenet i Stavanger på vei til Tverråna, som ligger i Sirdal kommune, for å søke etter den savnede kvinnen.

Dårlig vær
Det er dårlig vær i området - som ligger like over på Agder-siden av fylkesgrensen mot Rogaland - og redningsmannskapene måtte gi opp å fly inn de to helikopterne fra Norsk luftambulanse og Hovedredningssentralen på Sola.

- Vi hadde håpet å få lift. Nå kan det se ut som de må gå de siste 16-1700 meterne opp til elven i svært ulendt terreng, og med mye utstyr, fortalte operasjonsleder Tendenes til TV 2 Nettavisen ved 21-tiden fredag kveld.

Lykkeligvis fant de altså, tross forsinkelsene, kvinnen i live. Politiet har ennå ikke hatt anledning til å snakke med mannen som havnet i elven sammen med den henne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere