*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne overlevde fall i elv

En kvinne og en mann falt fredag kveld uti elven Tverråna i Mydland i Vest-Agder. Mannen kom seg opp av vannet, men kvinnen var lenge savnet. Det var dårlig vær i området.

07.01.05 22:02

Politiet kjenner foreløpig ikke hele hendelsesforløpet forut for ulykken, men kvinnen og mannen antas å ha gått gjennom isen.

- Kvinnen ble funnet klokken 21.21 ved elva. Hun ble oppdaget av letemannskaper på andre siden fra der hvor hun satt, forteller o perasjonsleder Karstein Tendenes til TV 2 Nettavisen

- Tilstanden er svak, hun er nok nedkjølt, men hun maktet å svare da letemannskapene ropte navnet hennes, forteller han.

Mannskaper har ved 22-tiden ennå ikke fått fraktet kvinnen ned fra fjellet.

Rykket ut med helikopter
Det var klokken 19.50 fredag kveld at Rogaland-politiet fikk melding om at en kvinne var savnet etter å ha falt i elven.

Hovedredningssentralen Sør-Norge og AMK ble varslet umiddelbart, opplyser politiet.

Ved 20-tiden var to dykkere fra brannvesenet i Stavanger på vei til Tverråna, som ligger i Sirdal kommune, for å søke etter den savnede kvinnen.

Dårlig vær
Det er dårlig vær i området - som ligger like over på Agder-siden av fylkesgrensen mot Rogaland - og redningsmannskapene måtte gi opp å fly inn de to helikopterne fra Norsk luftambulanse og Hovedredningssentralen på Sola.

- Vi hadde håpet å få lift. Nå kan det se ut som de må gå de siste 16-1700 meterne opp til elven i svært ulendt terreng, og med mye utstyr, fortalte operasjonsleder Tendenes til TV 2 Nettavisen ved 21-tiden fredag kveld.

Lykkeligvis fant de altså, tross forsinkelsene, kvinnen i live. Politiet har ennå ikke hatt anledning til å snakke med mannen som havnet i elven sammen med den henne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.