*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne pågrepet for Nordea-svindel

Foto: Politiet

Politiet mener de har pågrepet den mystiske kvinnen som svindlet til seg 89 millioner.

28.08.10 08:21

Etter tips fra publikum pågrep Oslo politidistrikt fredag ettermiddag en 49 år gammel Oslo-kvinne i forbindelse med etterforskningen av Nordea-saken.

- Påtalemyndigheten mener det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for delaktighet i bedragerisaken, sier politiinspektør Gro Smogeli i Finans- og miljøseksjonen ved Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Blir avhørt i helgen
Den 19. august etterlyste politiet en kvinne som var sammen med den siktede 35 år gamle mannen idet han oppsøkte en av Nordeas bankfilialer.

De to skal ha svindlet en Nordea-konto for hele 89 millioner kroner.

- Den videre etterforskning vil kunne bekrefte eller avkrefte om den pågrepne er identisk med kvinnen som var i bankfilialen. Nye avhør og tekniske spor vil forhåpentligvis bringe dette på det rene, sier Smogeli.

Kvinnen vil bli avhørt i løpet av helgen, og vil bli framstilt for varetektsfengsling på mandag dersom siktelsen opprettholdes.

Har du et tips i saken? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no, eller ring 2100 6010.

- Hun nekter
Advokat Øystein Storrvik representerer den pågrepne kvinnen. Han sier til Nettavisen at hun ikke forstår hvorfor hun er pågrepet.

- Hun nekter enhver befatning med saken, sier Storrvik.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før kvinnen er blitt avhørt.

Gikk inn i filial
NA24 avslørte for et par uker siden at en mann og en kvinne gikk inn i Nordeas filial på Tveita i Oslo. Her fikk de en nå varetektsfengslet kasserer i banken til å overføre 89 millioner kroner over på en konto, som senere ble tappet for 60 millioner kroner.

Les også: Hun ble svindlet for 89 millioner

Den antatte hovedmannen i saken er kristiansunderen Lars-Erik Martinsen.

Smogeli sa til NA24 i forrige uke at de tror de nå sitter på den antatte hovedmannen i en av Norges historiens største svindelsaker.

Kvinnen som ble etterlyst med bilde, var imidlertid en meget viktig brikke i saken. Hun var med inn i Nordea-filialen, da de utrolig nok klart å tappe en konto fra en av Norges rikeste kvinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.