RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne savnet fra hytte

(Norske Redningshunder)
Sist oppdatert:
En 73-årig kvinne er savnet fra en hytte i Birtedalen i Fyresdal i Telemark.

Kvinnen fra Grimstad ble sist sett fredag 30. juli. 73-åringen har vært alene på hytta i helgen.

Søker i nærområdet

- Vi fikk melding om saken like etter midnatt søndag kveld. Da familien kom til hytta var ikke kvinnen der, som avtalt. Bilen hennes var imidlertid parkert der den skulle, forteller operasjonsleder Terje Edvardsen i Telemark politidistrikt til NTB.

Siste sikre observasjon av kvinnen er fredag kveld. Ifølge TA kom datteren til hytta søndag kveld ved 22.30-tiden og ringte til politiet da hennes mor ikke var å finne i nærområdet eller nærliggende hytter.

Det er iverksatt søk ved diverse hytter i nærområdet. Operativ leder i Norske Redningshunder, Monica Hagerup, opplyser til Nettavisen at søket foreløpig omfatter rundt én kvadratkilometer.

Politiet opplyser at et Sea King helikopter er lufta og søker over området. Røde Kors har et mannskap på åtte på stedet og ytterligere 19 er på veg inn i søksområdet. Videre er Sivilforsvaret bedt om bistand og det er ventet at mannskap fra Fyresdal og Nissedal vil komme til Øvre Birtedalen i løpet av formiddagen.

På bærtur

- Tre hundeekvipasjer fra oss og en fra politiet er allerede i gang med søk, og tre til er på vei, opplyser Hagerup.

Hun forklarer at kvinnen sannsynligvis skulle på moltetur lørdag og at det er store områder å søke gjennom. I tillegg pågår leteaksjonen i et vanskelig terreng.

- Den 73 år gamle dama er fjellvant og har gått mye i fjellet. Hun er muligens iført en mørk blå regnjakke og fjellsko, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

Siste melding fra politiet klokken 11.50 er at de leter med uforminsket styrke. Et nytt Sea King helikopter, fra Sola har kommet til søksområdet i Fyresdal. 15 personer fra Sivilforsvaret er på plass og tre nye hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder og to fra politiet i Agder er på vei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere