RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne skrek og hylte - fikk 10.000 i bot

Å forstyrre natteroen i Bergen kan bli en dyr fornøyelse. Det har blant andre en kvinne fra Sogn fått erfare.

Like etter midnatt søndag 15. september i fjor kom en patrulje over en ung kvinne på 23 år, skriver Bergensavisen.

Hun var tydeligvis ikke fornøyd med tilværelsen og skal ha kommet med høylytte bemerkninger.

Patruljen valgte å anholde kvinnen og hun fikk et forelegg på 10.000 kroner fordi hun «skrek og hylte høyt». Hun forstyrret derved omgivelsens nattero.

Nekter å vedta boten

Kvinnen fra Sogn og Fjordane nektet imidlertid å vedta boten, og dermed kommer saken opp for retten i Bergen i neste måned.

Det er satt av halvannet time til bevisførselen rundt hyle-episoden, og politipatruljen som kom i kontakt med kvinnen skal vitne, i tillegg til at dommeren skal høre 23-åringens forklaring.

Dette er for øvrig én av fem rettssaker i Bergen i høst som dreier seg om «forstyrrelse av den alminnelige fred og orden» som det heter i straffelovens paragraf 350.

Knuste blomsterkrukk

En 29 år gammel mann skal ha ringt på dørklokken til flere leiligheter i et borettslag på Flaktveit i Åsane, ropt høyt og kastet en blomsterkrukke slik at den knuste. Han fikk 12.000 i bot.

To andre menn i begynnelsen av 30-årene skal ha stelt i stand ordensforstyrrelser i Strandgaten i Bergen ved 0150-tiden natt til en søndag. De to skal ha knuffet og skreket til hverandre slik at «fred og orden ble forstyrret ved at andre tilstedeværende måtte flytte seg bort fra stedet».

De to fikk et forelegg på 12.000 kroner.

Risikerer større bøter

Felles for alle sakene er at bråkebøttene har nektet å vedta foreleggene. Dermed må rettsapparatet og påtalemyndigheten bruke tid og ressurser på sakene.

Samtlige risikerer at boten økes med et par tusen kroner samt at de må betale saksomkostninger dersom de blir funnet skyldig i retten.

Les flere nyheter fra ba.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere