*Nettavisen* Nyheter.

Kvinne skutt i ryggen med hagle

Foto: Anne Karin Andersen / AGDERPOSTEN / SCANPIX

En 30 år gammel mann er pågrepet av væpnet politi etter at en kvinne ble skutt i ryggen med hagle i Froland nord for Arendal torsdag kveld.

28.05.04 00:35

De to var tidligere samboere, og kvinnen ble skutt utenfor mannens leilighet på Blakstadbrua i Froland kommune i Aust-Agder ved 19.15-tiden torsdag kveld.

Klokken 20.02 overgav den antatte gjerningsmannen seg uten dramatikk, melder TV 2.

Torsdag kveld sitter mannen i arresten på Arendal politistasjon.

- Han er ikke avhørt. Det vil først skje i morgen. Da vil det også bli tatt stilling til om vedkommende skal begjæres varetektsfengslet, sier lensmann i Froland, Finn Thorstensen til TV 2 Nettavisen.

Måtte vente på hjelp
Det tok 45 minutter før den skuddskadde kvinnen fikk hjelp. Kvinnen, som er i 30-årene, ble liggende utenfor mannens leilighet i Froland, og politiet ventet lenge med å sende sykebil helt bort til huset, fordi den antatte gjerningsmannen var bevæpnet.

- Vi vet hvor den antatte gjerningsmannen er, men han er ikke pågrepet ennå, sa operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen kort tid etter at skyteepisoden hadde skjedd.

Først da politiet hadde nok væpnede folk på stedet, ble sykebil sendt inn, og i samme øyeblikk kom mannen ut med hendene over hodet.

- Ikke alvorlig
Kvinnen er brakt til Sørlandet sykehus Arendal, og hun skal ikke være påført alvorlige skader. Vakthavende lege ved sykehuset opplyser til NTB at kvinnens tilstand er stabil og at hun ikke er alvorlig skadd.

- Hun har skader i rygg, nakke og hode, men er ved bevissthet, sier Thorstensen til TV 2 Nettavisen.

To vitner
To vitner til skyteepisoden blir avhørt torsdag kveld.

- To vitner blir avhørt nå, men jeg vet foreløpig ikke hva de har sett, sier Thorstensen ved 22-tiden torsdag.

Han ønsker ikke å kommentere om mannen er en kjenning av politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.